I en läcka från en kommande uppdatering till Windows 10 avslöjas Game Mode, som nedprioriterar bakgrundsprocesser och ger maximal prestanda till spel.

Nyligen läckte filer från en kommande Windows 10-uppdatering ut på nätet (version 14997), och läckan har successivt kammats igenom efter nyheter av nyfikna entusiaster. Ett av fynden som uppmärksammats på Twitter är referenser till någonting som kallas Game Mode.

Ger spelandet högsta prioritet

Närmare analys av de filer som refererar till Game Mode antyder att det är en funktion som påminner om hur spelkonsolen Xbox One hanterar sina systemresurser. När ett spel körs så nedprioriteras automatiskt alla andra bakgrundsprocesser. På så sätt får spelet så mycket som möjligt av den tillgängliga prestandan.

En sådan funktion kan bli ett välkommet tillskott för speldatorer i alla prisklasser. Dock är det fortfarande oklart exakt hur funktionen kommer implementeras. Det är inte omöjligt att Microsoft begränsar Game Mode till spel som går via Xbox-appen, och utelämnar titlar som körs via exempelvis Steam, Origin eller Uplay. Om Microsoft däremot knyter funktionen till Directx snarare än Xbox-plattformen bör den fungera med mer eller mindre alla spel.

Game Mode är fortfarande inte aktivt i den läckta uppdateringen, och är troligtvis fortfarande under utveckling. Vi hoppas på att under våren få veta mer om hur funktionen kommer fungera, samt när den kommer lanseras i skarp form.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Torbjörn Peter Zadik

Skulle juh va gött om de kunde göra som med linux istället att alla tillägg plus appar ej käkar 110% ram 😛

Då skulle juh windows verkligen kunna växa till ngt bättre 😛

Kör jag chrome på Ubuntu tex på mina 6gb minneskort

tar de inte ens 60& av vad windows gör 😛

allt flyter juh bättre programmäsisigt enbart tack vare de sketna spelstödet som man tvingas ha antagligen bägge lr windows hur som 😛

Tobbe
Medlem
Tobbe

😛