Microsoft har bekräftat att Windows 10 Mobile kommer att börja rulla ut på bred front under årets sista månad. Som väntat kommer ett flertal telefoner prioriteras och få uppdateringen tidigare än andra men nu bekräftar företaget också att det finns en hårdvarubegränsning som gör att en modell inte kommer att kunna uppdateras.

Windows 10 lanserades för datorer i somras och sägs vara på väg till smartphones och surfplattor. I dag bekräftar Microsoft äntligen när uppdateringen kommer att skickas ut till Windows Phone 8.1-användare. Enligt företagets Microsoft Lumia-sida på Facebook kommer uppdateringen att lanseras på bred front under december månad.

Åtta gigabyte lagringsutrymme är ett krav

Till en början kommer Microsofts uppdatering att prioritera ett flertal relativt nya modeller. Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 och Lumia 930 kommer att vara först ut. Därefter kommer alla Lumia-telefoner som i dag drivs av Nokia Denim att ta emot uppdateringen till Windows 10. När vi läser på Microsofts hemsida hittar vi dock en intressant detalj: ”8 GB of internal memory required”. Denna lilla detalj kommer troligen inte att påverka särskilt många användare men den betyder att ingen användare av Lumia 530 kommer att få någon uppdatering till Windows 10, eftersom telefonen bara har fyra gigabyte lagringsutrymme.

Windows 10 Mobile Update 530

Inte alla Windows 10-funktioner

Microsoft påpekar också att användare bör notera att alla enheter inte kommer att få alla Windows 10-funktioner. Funktioner så som Windows Hello och Continuum kräver extra hårdvara och kommer med hög sannolikhet inte finnas tillgänglig för Windows Phone 8-enheter. Många andra nya funktioner så som en ny Inställningspanel, Edge-webbläsaren, ett nytt utseende för operativsystemet och universella appar för Windows 10 kommer att nå alla enheter som får uppdateringen.

Källa: Facebook (Microsoft Lumia), Microsoft

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkuljoeoscBluebanana Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel
Medlem
Daniel

Finns det ingen information om de större modellerna, Lumia 1320 och 1520?

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”Bluebanana”]Finns det ingen information om de större modellerna, Lumia 1320 och 1520?[/quote]
Det vi vet är att de kommer att uppdateras. Vi vet bara inte exakt när.
/Joel

Morkul
Medlem
Morkul

”Enjoy a free and easy upgrade”

MS marknadsföring i fullfart. När har man någonsin betalat för en uppgradering av ett OS till en telefon?