Uppståndelsen kring Windows 10 och operativsystemets sekrettess och villkor har fått flera privata torrentsajter att reagera. Flera administratörer tror nu att det finns en risk att operativsystemet läcker viktig information och att de därför tvingats till att bestämma att inga besökare får använda Windows 10 om de vill ladda ner från något.

Under de senaste veckorna har vi sett flera nyheter relaterade till Windows 10 och operativsystemets sekretess. Förra veckan såg vi exempelvis en nyhet om Windows 10 och operativsystemets användarvillkor. Nyheten visade sig inte ha något med Windows 10 att göra utan var bara till för att göra det möjligt för Microsoft att se till att piratkopierad mjukvara aldrig kan spridas genom företagets egna tjänster, så som Xbox Live och Windows Store. Uppståndelsen kring Windows 10 har ändå fått många att reagera starkt.

Rädda för att användardata ska läcka ut

Starkast har nog administratörerna bakom några av Internets mest gömda torrenttrackers reagerat. Tre torrentsajter kallade ITS, BB och FSC ska nyligen ha blockerat alla användare av Windows 10. I ett meddelande på ITS:s sajt som publicerades av en användare på Reddit påstår sajtens administratörer att blockeringen har varit aktiv sedan i torsdags och att besökare som använder operativsystemet blir omdirigerade till en video som beskriver motiveringen till blockaget.

Anledningarna till att Windows 10 har blockerats är inte alla fullt logiska eftersom det saknas publicerade bevis för allt som påstås. ITS påstår exempelvis att data som lagras på användares lagringsenheter skickas till ett antipirat-företag kallat Markmonitor. ITS anser att detta är en risk för deras anonymitet och att data om dem riskerar att läcka ut till Microsoft och Markmonitor.

”Amongst other things windows 10 sends the contents of your local disks directly to one of their servers. Obviously this goes way too far and is a serious threat to sites like ours which is why we had to take measures. Since last thursday windows 10 is officially banned from iTS.”, skriver corywow på Reddit.

I nuläget är det bara ett fåtal gömda torrentsajter som har blockerat Windows 10-användare och det finns ingen anledning att tro att större publika sajter har några planer på att blockera operativsystemet. ITS har också öppnat för att ta bort sitt blockage om Windows 10 skulle förändras i framtiden och, enligt dem, sluta skicka data från användares datorer.

Källa: Reddit via Torrentfreak

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AndreassssJohn WooS0urcerr0RtimmmmyRråland Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Paranoian når nya höjder.

Rråland
Gäst
Rråland

Verkar väldigt klokt av dem, tycker jag. Alla borde bojkotta MS.

.

timmmmy
Gäst
timmmmy

[quote name=”Falkus”]Paranoian når nya höjder.[/quote]
Eller inte, det är ju bättre att vara försiktig än inte om man håller på med sådana ting eller hur?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Wow! Jag har varit helt inaktiv i såna här kretsar hur länge som helst nu, men jag minns att Bitme, alltså torrentcommunitiet som hanterar e-learning torrents, sedan långt tebax (ja, redan 10 år sen) bannlyst en väldans massa torrentklienter för att statsen/ratios ej rapporteras korrekt. Det är dock ett väldigt stort steg att gå från torrentklienters stats till att hela OS ska bannas, men det kan säkert vara baserat på en basis av djupare kunskaper.Folk i såna kretsar har sällan trubbiga intellekt så när dom tar såna här beslut så brukar dom iaf ha iakttagit något suspekt – i detta… Läs hela »

John Woo
Gäst
John Woo

[quote name=”Falkus”]Paranoian når nya höjder.[/quote]
Om Microsoft har inget att dölja, då behöver dom inte tvinga alla med win 10 att uppdatera allt i Win update.
Att det inte går stoppa win update uppdateringar = Ligger en hund begraven!

Andreassss
Gäst
Andreassss

[quote name=”John Woo”][quote name=”Falkus”]Paranoian når nya höjder.[/quote]
Om Microsoft har inget att dölja, då behöver dom inte tvinga alla med win 10 att uppdatera allt i Win update.
Att det inte går stoppa win update uppdateringar = Ligger en hund begraven![/quote]
Det går bra att stoppa uppdateringar, men då stänger man alltså av hela tjänsten Windows Update. Behöver ju inga uppdateringar så länge det rullar på. Googla bara. Var tvungen då W10 började uppdatera sådant som inte behövdes (hårdvara blev fel).