Microsoft Windows 10 blir företagets första operativsystem att ha inbyggt stöd för nedladdningar av systemuppdateringar med P2P-teknik. Uppdateringar kan laddas ner snabbare och lättare av alla typer av användare. Nu räcker det att ladda ner uppdateringen till en dator i hemmet för att alla datorer ska kunna installera uppdateringen.

Windows får ofta kritik för att det kräver många och stora uppdateringar. Dessa stora uppdateringar kan vara särskilt krångliga för stora företag eller användare med många datorer men en dålig uppkoppling till Internet.

I Windows 10 kan uppdateringar bli lättare att ladda ner och hantera. Den senaste testversionen av det kommande operativsystemet innehåller stöd för nedladdning av uppdateringar via P2P-teknik, samma teknik som bland annat används av torrents. Tekniken gör det möjligt för datorer att hämta en eller flera filer från fler än en källa vid samma tillfälle. Detta betyder att en uppdatering kan hämtas till en eller flera datorer på ett lokalt nätverk och bland annat delas till andra datorer på samma nätverk. Uppdateringar kan också laddas ner från andra datorer på Internet, vilket har potential att öka nedladdningshastigheten och minska påfrestningarna på Microsoft servrar.

windows_10_p2p

Det är inte säkert att P2P-tekniken kommer till den slutliga versionen av Windows 10. Microsoft kan mycket väl hitta ett eller flera stora problem med tekniken och välja att inte inkludera den i operativsystemet. I nuläget pekar dock allt på att P2P kommer till Windows 10 när det lanseras i sommar.

Källa: N4GM

Relaterade artiklar:


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Både bra och dåligt.Bra för att MS måste sänka sina kostnader nu när Win ska bli gratis. Jag vet dock att man kan förstöra torrents på nätet genom att börja seeda ”trasiga” pieces.Inte vilka trasiga som helst, för då sållas dom bort som just corrupt pieces.. utan trasiga men med matematiskt godkända CRC värden. Det vidrigaste av allt är att eftersom pusselbitarna godkänns matematiskt så går ”smittspridningen” vidare även från dom ovetande offren för detta, så gärningsmannen kan snabbt lämna brottsplatsen o låta användarna sprida fördärvet vidare.Jag antar att man på liknande sätt kan DoS:a sönder dessa uppdateringar med sånt… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”S0urcerr0R”]Både bra och dåligt.Bra för att MS måste sänka sina kostnader nu när Win ska bli gratis. Jag vet dock att man kan förstöra torrents på nätet genom att börja seeda ”trasiga” pieces.Inte vilka trasiga som helst, för då sållas dom bort som just corrupt pieces.. utan trasiga men med matematiskt godkända CRC värden. Det vidrigaste av allt är att eftersom pusselbitarna godkänns matematiskt så går ”smittspridningen” vidare även från dom ovetande offren för detta, så gärningsmannen kan snabbt lämna brottsplatsen o låta användarna sprida fördärvet vidare.Jag antar att man på liknande sätt kan DoS:a sönder dessa uppdateringar med… Läs hela »