Microsoft har nu bekräftat att Windows 10 1903, även känt som maj-uppdateringen för operativsystemet, blockeras från att installeras på system som aktivt använder extern USB-lagring eller inkopplade SD-kort.

Problemen med uppdateringar till operativsystemet Windows 10 verkar inte ha slutat med den bittra oktober-uppdateringen som länge plågat Microsoft. I slutet av maj månad förväntas Microsoft lansera nästa stora uppdatering, den så kallade ”maj-uppdateringen”. Det verkar som att Microsofts problem fortsätter även med denna uppdatering när operativsystemets ”Release Preview Ring” börjat testa de kommande ändringarna till operativsystemet.

En bugg som hindrar maj-uppdateringen vars officiella namn är Windows 10 1903 från att installeras på system med inkopplade externa hårddiskar, USB-minnen eller SD-kort har upptäckts. Problemet ska ligga i att alla lagringsenheter som kopplas in till ett system med operativsystemet installerat tilldelas en bokstav som namn. Den kommande uppdateringen ska enligt Microsoft ha för vana att ändra dessa bokstäver. Till exempel kan en extern enhet som tilldelats bokstaven ”G” efter installation av uppdateringen bära namnet ”H”.

Detta är ett problem som må låta harmlöst, däremot påpekar Microsoft att när detta händer är det inte endast externa lagringsenheter som är i farozonen. Även interna hårddiskar och SSD-enheter kan få sina bokstavsbenämningar ändrade. Något som kan leda till trubbel skulle enheten som huserar operativsystemet drabbas.

I dagsläget är detta ingenting som drabbar vanliga Windows 10-användare. Däremot är det rekommenderat att dubbelkolla att Microsoft lyckats råda bot på problemen innan användare installerar Windows 10 1903 i slutet av maj. Personer som stöter på detta problem när de försöker uppdatera till Windows 10 1903 råds att koppla ur samtliga externa lagringsenheter. Hårddiskar, USB-minnen, SD-kort och annan lagringsmedia.

Microsoft försäkrar användare att en lösning på detta problem kommer att inkluderas i en framtida uppdatering till 1903. Däremot framgår återstår det att se om lösningen hinner färdigställas innan maj-uppdateringen börjar lanseras på bredare front.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
svart skäggAnonA A Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
A A
Gäst
A A

Å det här skite ska vi ”uppgradera” till?
Windows 7 4ever.

Anon
Gäst
Anon

Micro$oft verkar ha permanenta sommar vikarier som anställda…. buggar och alpha-stadie skräp släpps alldeles för tidigt…

svart skägg
Medlem
svart skägg

Varför inte vänta med att släppa uppdateringen så att en riktig lösning bakas in före släpp ….rocket science