Microsoft kommer med uppdateringen Windows 10 1903 som lanseras under maj månad att öka operativsystemets minimikrav från 16 till 32 gigabyte hos 32-bitars versionen av operativsystemet och från 20 till 32 gigabyte för 64-bitars.

Microsoft kommer att öka minimikravet på lagringsutrymme för operativsystemet Windows 10. Detta kommer att ske i samband med lanseringen av den stora maj-uppdateringen även känd som Windows 10 1903 som inte helt förvånansvärt förväntas lanseras under maj månad.

Tidigare har minikravet på lagringsutrymme för 32-bitars versionen av operativsystemet varit 16 gigabyte (GB). Detta kommer med den kommande uppdateringen att ökas till 32 GB.

För operativsystemets 64-bitars-version kommer minimikravet att ökas från 20 GB till 32 GB.

Microsoft förklarar inte just varför detta ökade krav på lagringsutrymme kommer att implementeras i operativsystemet. Denna ändring kommer däremot att implementeras samtidigt som ytterligare sju gigabyte lagringsutrymme kommer att reserveras för temporära filer som uppstår i samband med installationen av framtida uppdateringar.

Medans många använder nyttjar hårddiskar eller SSD-enheter med mer än 32 gigabyte lagringsutrymme finns det fortfarande tillverkare av bärbara datorer som utrustar sina produkter med 32 GB eMMC-lagring. Denna nya ändring hos operativsystemet minimikrav för lagringsutrymme innebär att dessa datorer inte kan installera den kommande maj-uppdateringen eller framtida uppdateringar till operativsystemet.

Inför lanseringen av oktober-uppdateringen, även känd som Windows 10 1809, bekräftade Microsoft att Windows Update inte säkerställer att tillräckligt ledigt lagringsutrymme finns. Detta innebär att användare på egen hand får se till att den lagringsenhet som huserar operativsystemet har minst 32 GB ledigt utrymme innan installationen av den kommande maj-uppdateringen påbörjas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
fireboy watergirlsvart skägg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
svart skägg
Medlem
svart skägg

Tycker MS skulle ta och se över och städa upp i windows istället för att ta upp mer utrymme och sett till uppdateringar så har största problemet med utrymme legat i gamla windows 7 partitioner som är mindre än windows 10 och skapat problem för många användare så har förståelse för utökade krav

men känner samtidigt att ett os inte ska behöva äta 32GB som min 512gb nvme sväljer utan problem men ser det mer som resurs slöseri när ett OS utan problem bör kunna få plats inom ramen 8-10gb

fireboy watergirl
Gäst
fireboy watergirl

Thank you for your post, I look for such article along time, today I find it finally. this post gives me lots of advise it is very useful for me.
fireboy and watergirl