Inför lanseringen av Windows 10 1903 som även kallas 2019 års maj-uppdatering har Microsoft pratat om höjt krav på ledigt lagringsutrymme samt en utökad reserverad portion av systemhårddiskar och nu har Microsoft förklarat exakt vad det är som gäller.

Innan Microsoft lanserade den senaste stora uppdateringen till operativsystemet Windows 10 gick utvecklaren ut med att minimikravet på ledigt lagringsutrymme kommer att ökas. Detta tillsammans med att operativsystemet hädanefter skulle reservera sju gigabyte (GB) extra lagringsutrymme för att tillfälligt lagra temporära filer och installationsfiler för framtida uppdateringar.

När Microsoft först avslöjade det ökade kravet på lagringsutrymme gavs väldigt lite förklaring till vad det var som skulle bidra till att operativsystemet helt plötsligt skulle ta upp mer plats på lagringsenheter. Nu har utvecklaren förklarat lite mer detaljerat vad det är som gäller och vilka användare som påverkas.

“New disk space requirement for Windows 10, version 1903 applies only to OEMs for the manufacture of new PCs. This new requirement does not apply to existing devices. PCs that don’t meet new device disk space requirements will continue to receive updates and the 1903 update will require about the same amount of free disk space as previous updates.”

Således är det endast färdigbyggda datorer som levereras med Windows 10 och helt nya installationer av operativsystemet som hädanefter kommer att drabbas av det ökade minimikravet för lagringsutrymme.

Detta betyder att existerande användare av Windows 10 inte kommer att behöva möta det ökade kraven. Microsoft nämner hur uppdatering 1903 tar upp på ett ungefär lika mycket lagringsutrymme som tidigare uppdateringar.

Samma visa för det reserverade utrymmet

Sett till det reserverade lagringsutrymmet på sju gigabyte som tillkommer med uppdateringen är det ungefär samma saga som för det ökade lagringskravet. Användare som uppdaterar till 1903 kommer inte att få funktionen med det reserverade utrymmet aktiverad automatiskt. Det kommer dock att vara möjligt för användare att aktivera funktionen på egen hand. Annars är det endast användare som gör en nyinstallation av Windows 10 eller nya färdigbyggda datorer som levereras med operativsystemet som kommer att ha det reserverade utrymmet aktiverat per automatik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nils K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils K
Gäst
Nils K

Har dom ens skickat ut 1809 brett efter allt strul med borttagna filer och skit? Majoriteten av datorer jag sett kör fortfarande på den tidigare versionen.