Problemen för Windows 10 version 1809, även känd som 2018 års oktober-uppdatering, fortsätter komma. Denna gång i form av en bugg som kan avaktivera användares inbyggda administratörskonton.

Microsofts senaste stora uppdatering för operativsystemet Windows 10 fortsätter ställa till problem. Uppdateringen som tar operativsystemet till version 1809 kallas även för ”oktober-uppdateringen”, men har trots sitt namn fått sin lansering försenad och sedan tillgänglig över en månad senare än tänkt.

När uppdateringen blev tillgänglig på bred front ännu en gång för operativsystemets användare hoppades Microsoft att de flesta buggar och problem hade tagits hand om. Detta verkar dock ha varit lite av ett önsketänkande och nu har ytterligare ett problem med uppdateringen bekräftats. Problemet är inte lika allvarligt som tidigare buggar, men kan vara ett irritationsmoment för många användare.

Microsoft Taiwan har nu publicerat ett blogginlägg (översatt med Google Translate) där företaget förklarar hur användare som uppdaterar från version 1803 till 1809 kan få sina inbyggda administratörskonton inaktiverade. Microsoft bekräftar att en uppdatering som ska åtgärda detta problem i skrivande stund är under utveckling och förväntas lanseras någon gång senare i januari.

“Therefore, if you need to upgrade before the patch is released, please confirm that you can surely sign in with a user [account] with administrative privileges other than the built-in administrator, before you upgrade,”

Ovanstående citat från Microsoft Taiwans supportsida innebär att den som inte planerar att vänta på den kommande lösningen på problemet innan operativsystemet uppdateras till 1809 bör manuellt skapa ett användarkonto med administratörsrättigheter. Detta för att ha ett konto att falla tillbaka på om det administratörskonto som skapas första gången operativsystemet startas efter dess första installation inaktiveras.

Den som redan uppdaterad till Windows 10 version 1809 och råkat ut för detta problem kan återaktivera det inbyggda administratörskontot genom operativsystemets kontoinställningar.

I skrivande stund har inget exakt lanseringsdatum bekräftats för den uppdatering som ska åtgärda detta nyligen upptäckta problem med oktober-uppdateringen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid