Small preview image

De flesta hårddisktillverkare har redan hoppat på Solid State Drive tåget men Western Digital är en av dem som än så länge legat ganska lågt. Man har väntat på att SSD-marknaden ska mogna och det största steget man hittills tagit var att köpa upp Solid State Drive tillverkaren Silicon Systems i mars 2009. Nu har företagsuppköpet bärt frukt och Western Digital har börjat lansera de första SSD-enheterna under sitt eget namn.



Som väntat är det med gener från SiliconDrives produkter och även dess marknadsinriktning. Western Digital siktar än så länge inte på konsumentmarknaden utan har valt att först och främst fokusera på den integrerade marknaden med sin SiliconDrive III familj av SSD-enheter.



Enheterna skeppas i både 2,5-tums och 1,8-tums format och med en maximal lagringskapacitet på 120GB. Prestandaspecifikationerna är inte direkt imponerande där toppmodellerna presterar läs/skrivhastigheter på 100MB/s resp. 80MB/s.


När Western Digital lanserar sina första konsumentinriktade SSD-enheter är nog bara en tidsfråga, särskilt när man nu börjat känna på SSD-marknaden i stort.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid