Small preview image

Western Digital har lanserat en ny hårddiskmodell vid namn WD8088AADS som vid första anblick har något förbryllande specifikationer. Med SATA2 gränssnittet och en 32MB minnesbuffert ser det ut som vilken hårddisk som helst, men med två stycken lagringsplattor med vardera 500GB kapacitet blir man något förvånad över hårddiskens specificerade lagringskapacitet, den är nämligen satt till 808.8GB.



Anledningen till att man inte använder sig av den maximala kapaciteten är med största sannolikhet för att tillverkningen av de nya hårddiskplattorna fortfarande är ganska känslig. Alla plattor ger inte den kapacitet som är tänkt och detta är ett sätt för Western Digital att sälja deras undermåliga lagringsplattor i fullt fungerande hårddiskar.



Men anledningen till att man nu lanserar en hårddisk med exakt 808.8GB lagringskapacitet i Kina har med fru fortuna att göra. I Kina är siffran 8 starkt förknippad med tur och det är ingen slump att man till exempel invigde de sommarolympiska spelen kl åtta (20.00) 08-08-08 i Peking förra året.


Western Digital säljer sin nya hårddisk under sloganen;



“All the Way Lucky with 8″ 


Om WDs nya turhårddisk skyddar mot hackers eller kanske inte kräver säkerhetskopiering låter vi dock vara osagt.


Källa: Expreview

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid