Small preview image

Western Digital är en av de största hårddisktillverkarna på marknaden och samtidigt den enda tillverkaren som bidrar med vad vi vill kalla en ”entusiastserie” av hårddiskar, Raptor-serien. Den senaste modellen, Velociraptor, börjar nu hitta in i entusiasterPCs världen över. Till skillnad från Seagate som har klara planer på att lansera egna Solid State Drives (SSD) för att konkurrera med SSDs från andra minnestillverkare har Western Digital börjat jobba på en ännu snabbare serie av Raptor-hårddiskar, med en rotationshastighet av hela 20 000 RPM.



Velociraptor arbetar vid 10 000 RPM och har den lägsta åtkomsttiden av alla mekansika hårddiskar på konsumentmarknaden. Den erbjuder även några av de allra högsta dataöverföringshastigheterna, men med den snabbt utvecklande SSD-tekniken börjar allt fler av de mekaniska hårddiskarnas fördelar försvinna. Western Digital hoppas på att man ska kunna hålla sin entusiastfamilj levande genom att öka rotationshastigheten till 20 000 RPM vilket skulle sänka åtkomsttiderna ytterligare och samtidigt ge ännu högre överföringshastigheter.


Hårddisken är fortfarande i tidigt utvecklingsstadie och det finns inte ens något klart lanseringsdatum satt. Det vi vet är att hårddisken blir av 2.5″ format och vara mycket tyst då WD jobbar på att förbättra skalet till hårddisken.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments