Trådlös nätverkslagring är inte endast begränsat till hemmaanvändning, utan finns i allt större grad även i portabelt format. Western Digitals har visat upp sin nya Mypassport Wireles på IFA 2014, som klarar av att strömma media trådlöst i upp till 6 timmar.

Idag räcker det inte nödvändigtvis med att bära runt på en extern USB-hårddisk på resande fot. Dels innebär USB-kabeln extra trassel i en annars allt mer trådlös vardag, och det är inte heller säkert att du kommer använda lageringen explicit till en bärbar dator. Har du en surfplatta eller mobiltelefon är en extern hårddisk troligtvis för strömkrävande för att användas med USB-adapter.

Western Digitals nya portabla hårddisk Mypassport Wireless som visas upp på IFA 2014 blir en väldigt mångsidig enhet tänkt att passa den mobila användaren som handen i handsken. Dels finns en vanlig USB 3.0-port för trådad anslutning till exempelvis en bärbar dator och dels trådlöst nätverk för anslutning till upp till åtta enheter, med stöd för datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

Hårddisken finns i storlekar om 500 gigabyte, 1 terabyte respektive 2 terabyte och kan även expanderas med ett microSD-kort. En intressant extra finess är att USB-porten kan deaktiveras i hårddiskens gränssnitt, så att din data är skyddad ifall hårddisken skulle bli stulen eller borttappad.

Kanske mest intressant för användare med surfplattor eller mobiltelefoner är att upp till fyra enheter samtidigt kan strömma HD-video från Mypassport Wireless, antingen via filsystemet eller WD:s egen applikation till Ios och Android.

WD Mypassport Wireless bör redan finnas hos svenska återförsäljare och kostar cirka 1 500 kronor för 500 gigabyte, 2 000 kronor för 1 terabyte respektive 2 500 kronor för 2 terabyte.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid