Hårddiskgiganten Western Digital meddelar nu att man köper upp flash- och lagringstillverkaren Sandisk och blir över en natt en stark aktör på SSD-marknaden med både flashteknik och fabriker under sitt eget tak. Affären gör det möjligt för WD att ta ett helhetsgrepp på lagringsmarknaden med både hårddisk- och flashminnesprodukter i olika former.

WD är redan sedan tidigare världens största tillverkare av hårddiskar och när företaget nu meddelar att man köper upp en av världens största flashminnestillverkare är det en nyhet som lär ge efterskalv. Uppköpet kommer inte som någon större överraskning då Sandisk redan tidigare i år målats upp som ett hett byte för ett uppköp. Företaget har ansetts undervärderat med tanke på inte bara sin teknik utan kontanta tillgångar samt patent och tillverkningsfabriker.
Just WD och huvudkonkurrenten Seagate har setts som potentiella köpare då de båda saknar en fot inne på flashmarknaden och att det troligtvis skulle bli betydligt billigare och effektivt att helt enkelt köpa upp en flashtillverkare istället för att starta sin egen flashverksamhet i tillräckligt stor skala.

”The combined company will be ideally positioned to capture the growth opportunities created by the rapidly evolving storage industry. I’m excited to welcome the SanDisk team as we look to create additional value for all of our stakeholders, including our customers, shareholders and employees.” säger Steve Milligan, vd på Western Digital, i ett uttalande.

Diskussionerna mellan WD och Sandisk har ryktats ppågått under en längre tid och så länge Sandisk aktieägare inte motsäger sig uppköpet kommer affären nu alltså bli av. WD bekräftar samtidigt att Sandisk långvariga partnerskap med WD:s konkurrent Toshiba inte kommer att påverkas av uppköpet, vilket talar för att Sandisk verksamhet inte kommer att förändras helt i samband med uppköpet.WD sandisk FB

Affären som spikats vid ett aktievärde om 86,50 dollar ger en total köpeskilling av 19 miljarder dollar som kommer att betalas delvis med kontanta medel och delvis med aktieandelar.

Källa: WD

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid