WCPUID är ett program som undersöker din dators hårdvara, bland annat processormodell, processorfrekvens, processorbuss, moderkortchipset, grafikkrets m.m.
I vår WCPUID databas är vi enbart intresserade av den information som visas i originalfönstret på WCPUID, det vill säga processorfrekvens och processorbuss.
Detta för att vi databasen fokuserar just på processoröverklockning.
Det är mycket enkelt att få använda WCPUID och få fram ett resultat för att ladda up i vår databas och det första du behöver göra är att ladda ner WCPUID.

– Ladda ner WCPUID –

Efter att man packat upp programmet kör man ”wcpuid.exe” vilket startar WCPUID. När du startar WCPUID borde du få upp en ruta mer eller mindre identisk den du ser i exemplet nedan (processormodell och klockfrekvens kommer med största sannolikhet vara annorlunda dock).

Godkänd WCPUID skärmdump.

När du sedan startat WCPUID är det bara att ta en ”skärmdump” på programmet (görs enklast med kortkommandot ”alt + Print Scrn”) och med hjälp av något program spara skärmdumpen som en gif-bild.
Se bara till att den färdiga bilden följer programrutans storlek, dvs. 451 x 517 pixlar. Om den inte gör detta kommer vårt uppladdningsscript få problem vid registreringen av ditt resultat. Det kan slå fel på ett par enstaka pixlar men det är oftast lättast att följa WCPUIDs originalstorlek som alltså är 451 x 517 pixlar.

WCPUID-bilden är mycket viktig då den verifierar ditt uppladdade resultat och utan en WCPUID-skärmdump kommer du inte kunna ladda upp ditt resultat.

Performance-Center ->

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid