Bethesda lämnade nyligen in en stämningsansökan mot Warner Bros. och spelstudion Behaviour Interactive, nu har Warner Bros. gjort ett officiellt uttalande.

Under slutet av förra veckan lämnade Bethesda in en stämningsansökan mot Warner Bros. och spelstudion Behaviour Interactive. I sin anmälan nämner Bethesda hur Behaviour har använt sig av kod som tillhör Bethesda för att utveckla ett spel till Android och Ios som baseras kring TV-serien Westworld.

Behaviour Interactive är den studion som utvecklade spelet Fallout Shelter till Android och Ios. Spelstudion blev senare anlitad av Warner Bros. för att utveckla ett spel som baseras på den populära TV-serien Westworld. Bethesda blev dock inte överförtjusta och anser att Behaviour har använt sig av kod som tillhör Bethesda samt att spelen är för lika för att vara ett sammanträffande.

Det ska ha varit en bugg i Westworld-spelet som fick Bethesdas bägare att rinna över. Denna bugg fanns även i en tidigare version av Fallout Shelter. Bethesda menar därför att det är kod från Fallout-spelet och således ägs av Bethesda som använts i utvecklingen av Westworld till Android och Ios.

Warner Bros. har nu svarat på Bethesdas anmälan. Warner Bros. kallar den grundlös och påpekar att Behaviour Interactive har försäkrat företaget om att det inte är något upphovsrättsskyddat material som använts i utvecklingen av deras nya spel.

“As one of the world’s leading creators of intellectual property, including the ground-breaking television series Westworld, Warner Bros. has a deep respect for intellectual property rights. As such, the assertions by Bethesda Softworks that Warner’s Westworld mobile game improperly used source code from Bethesda’s Fallout Shelter are as surprising as they are unsubstantiated.

Warner Bros. has been assured by the game developer, Behaviour Interactive, that Bethesda’s allegations are untrue and that none of Bethesda’s code was used in the Westworld game”

Vid skrivande stund har Bethesda inte svarat på Warner Bros. uttalande. Det återstår att se hur denna dispyt kommer att utvecklas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid