Warner Brothers desperata jakt på fildelare får en ironisk tvist när företaget filmstudion anlitat för jobbet ber Google att plocka bort sökresultat för filmstudions egna sajter.

Jakten på fildelare och mjukvarupirater fortlöper och medan det i Sverige börjat dyka upp ersättningskrav i brevlådorna hos svenska fildelare slår filmbolagen rekord i slöseri av resurser. I detta fallet är det Warner Brothers som exemplifierat den snedvridna kampen mot fildelning när företaget lyckats lista sina egna officiella filmsajter som illegala piratsajter. Google har även ombets att plocka ned sökresultat för lagliga streamingtjänster från Sky och Amazon samt IMDB:s filmsajt för Warner Brothers egna alster. Detta i listor inskickade av företaget Vobile som anlitats av Warner Brothers för att hitta illegala fildelningssajter med filmbolagets material på.

Ber Google plocka ner länkar till Warnerbros.com

I listorna hittas bland annat länkar till Warnerbros.com och deras officiella filmsajter för The Matrix, Batman: Dark Knight samt The Lucky One.

Vilket riskerar att få den tragekomiska effekten att filmbolag som Warner Bros. oavsiktligen gör det svårare för konsumenter att hitta lagliga alternativ för att komma åt företagens alster.

Enligt Ernesto van der Sar från Torrent Freak, som upptäckte de felaktiga flaggningarna, är detta långt ifrån isolerade händelser. Vobile har specifikt skickat in över 13 miljoner länkar till Google i hopp om att få dem bortplockade från sökmotorn och gör mycket av sitt arbete med automatiska algorithmer som bevisligen inte är särskilt välslipade med tanke på att filmbolagens egna sajter inte verkar vara vitlistade.

Tusentals svenska fildelare kan få krav om skadestånd

Google har efter att man sett över Warner Brothers rapport beslutat sig för att inte plocka bort länkarna till Amazon, IMDB eller Sky. Länkarna till Warnerbros.com sägs fortfarande vara under utredning vilket man kanske kan välja att se som en passning till filmbolaget.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid