Trots blandade reaktioner när Blizzard avtäckte mobilspelet Diablo Immortal är fler spel menade för telefoner på väg från studion, bland annat ett Warcraft-spel i samma anda som Pokémon Go enligt en ny rapport.

Spelstudion Blizzard tog under tillfället i akt under årets Blizzcon-event att avtäcka nästa spel i Diablo-serien. Vad som bär namnet Diablo Immortal möttes dock av blandade reaktioner då det tar ett steg bort från tidigare installationer i serien och blir mobilexklusivt.

Trots kritiken studion mött på grund av Diablo Immortal har det bekräftats att mobilspel baserade kring studion andra spelserier kommer att lanseras. Bland dessa serier finns till exempel välkända Warcraft.

I en ny rapport som hemsidan Kotaku publicerat nämner författaren att spelutvecklare som i dagsläget arbetar hos Blizzard hur mobilspelet Pokémon Go är mycket populärt bland företagets anställda. Så pass populärt att en staty som pryder den centrala delen av studions område har förvandlats till ett Pokémon-gym.

Pokémon-spelets popularitet hos Blizzards anställda ska sedan lett till att ett mindre team fick uppdraget att utforska om ett liknande spel baserat kring någon av Blizzards spelserier kunde utvecklas. Detta beslut ska enligt Kotakus rapport ha resulterat i att ett Warcraft-spel likt Pokémon Go nu är under utveckling hos spelstudion.

Exakt vilka likheter detta spel kan komma att ha med sin Pokémon-motsvarighet framgår dock inte i rapporten. Däremot hävdas det att personer som fått chansen att testa spelet i sitt nuvarande utförande nämnt hur det har mer substans än Pokémon Go. Detta i form av mekaniker i spelet som ska kunna erbjuda en enspelarupplevelse.

Kotaku har inte nämnt några specifika detaljer kring detta påstådda ”Warcraft Go”-spel. Det framgår inte heller när ett officiellt avtäckande eller en lansering av spelet kan komma att inträffa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid