I djungeln av VR-headsets så stannade vi till hos Vuzix bås på GDC där de visar upp sitt nya videoheadset Iwear 720. Ett 3D-headset som erbjuder många anslutningsmöjligheter och kompabilitet med all din utrustning där hemma.

Iwear 720 vann flertalet utmärkelser på CES-mässan i Las Vegas och Vuzix har sedan dess fortsatt att optimera Iwear. Det som skiljer Iwear från mängden av VR-headsets just nu är flexibiliteten och anslutningsmöjligheterna, med stöd för bland annat HDMI så kan användare ansluta i princip vad de vill för att få en större och rikare upplevelse. Så som en bluray-spelare och se på 3D filmer i Iwear 720. Vi stannar till och pratar med Vuzix och testar Iwear 720.

IMG_2315

Två stycken 720p-skärmar på 2,8 miljoner pixlar med stöd för både 2D och 3D ska ge en upplevelse på motsvarande 130 tum på 10 fots avstånd. För VR-upplevelsen så har IWear inbyggda trevägs gyroskop, accelerometer och 3 magnetiska kompasser.

Vi kan ganska snabbt konstatera att det Iwear inte spelar i samma liga som Oculus och övriga VR-aktörer men Vuzix poängterar även det flertalet gånger att de vänder sig snarare till hemanvändare. När vi speltestar ett plattformsspel så är det ganska rörigt och suddigt så Vuzix har definitivt mer kvar att jobba på innan Iwear 720 når konsumentmarknaden.

IMG_2319

Får att få bästa möjliga upplevelse måste de medföljande skyddslapparna användas vilket var ganska krångliga att montera. Iwear 720 sitter dock riktigt bekvämt på huvudet och är enkelt att justera och det som är produktens starka sida är ljudet som känns välbalanserat och har bra botten och tryck.

Vuzix planerar att lansera Iwear 720 globalt under fjärde kvartalet i år med en prislapp på 500 dollar vilket motsvarar cirka 4 500 kronor i dagsläget.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid