Virtuell verklighet är nästa stora grej inom gaming. Och många tillverkare har visat upp prototyper för så kallade VR Ryggsäckar, nu har MSI officiellt visat upp sin kommande VR One som ska vara den lättaste VR ryggsäcken i världen.

Just att hävda att man har världens lättaste VR ryggsäck är väl inte riktigt så spännande som det skulle kunna vara då det praktiskt taget inte finns så värst mycket att jämföra VR One med. Men man kan inte förneka att den har imponerande anslutningsmöjligheter, batterilösning samt ett ganska så flådigt utseende.

MSI har även lyckats trycka in en överklockad i7-processor samt ett GTX 1070 grafikkort i riggen. Minst sagt imponerande att springa omkring med på ryggen.

MSI VR One kommer utrustat med fyra stycken USB 3.0 portar, en HDMI port, mini DisplayPort, Ultra-speed Thunderbolt 3 samt in – och utgångar för ljud.
Hela riggen hålls kyld med två stycken ultratunna Blade-fläktar och hela nio stycken värmeledningsrör. Enligt MSI ska hela ryggsäcken inte ha en högre ljudnivå än cirka 40 decibel vid användning. Vilket är tyst nog för att det förmodligen aldrig kommer att höras över ljudet i dina spel.

VR One kan drivas helt utan strömsladdar också. Två stycken stora batterier finns där för att driva enheten i fullt ös i cirka en och en halv timme. Varje batteri har en dedikerad batterinivå indikator och MSI hävdar även att dessa batterier kommer att kunna bytas ut snabbt och enkelt mot nya, fulladdade batterier utan att själva ryggsäcksdatorn stängs av.
Skulle man inte ha några laddade batterier till hands så går det självklart att driva allting med strömsladdar också. Batterierna lägger till en ganska ordentlig vikt till hela uppsättningen. Utan batterier inkopplade så väger MSI VR One cirka 2.2 kilo och med båda batterierna så går vikten upp till 3.6 Kilo.

bbb078fb-185e-4df9-bd4f-a6f506ada275

MSI VR One skeppas även med mjukvaran MSI Dragon Centre som har fått extrafunktioner ”1 Click to VR” och SHIFT. SHIFT är då en sorts turbo-knapp för processorn samt kylanordningen som då sätter sin kylprofil till ”extreme”.

Pris och lanseringsdatum för VR One är hittills okända.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid