Kringutrustningstillverkaren Rapoo är en gigant på den kinesiska marknaden där man säljer 42 procent av alla trådlösa kringutrustningsprodukter. Nu tar företaget sikte på spelmarknaden med Vpro Gaming V800S samt V910 MMO, ett tangentbord samt en mus riktade mot gamers. Huvudnumret är bland annat en egenutvecklad mekanisk brytare och aggressiva priser.

Vpro Gaming omfattar ett flertal nya produkter där bland annat deras mekaniska gamingtangentbord V800S får en tätposition. Tangentbordet utrustas med RGB-belysning med 16,8 miljoner färgtoner att välja mellan och kommer med sex separata ljusprofiler. Tangenterna är även fullt programmeringsbara med macro samt inspelningsfunktionalitet. Det finns även fem dedikerade makrotangenter på vänster sida av tangentbordet och profiler kan sparas på V800S integrerade minne.

Egna mekaniska brytare

Mest intressant är kanske den mekaniska brytaren som används i tangentbordet och som utvecklats specifikt av Rapoo tillsammans med en taiwanesisk partner. De gula brytarna har en livslängd på hela 60 miljoner knapptryck och ska ge en känsla som liknar Cherry MX svarta eller bruna brytare, vilket i teorin ska borga för bra spelprestanda utan att för den delen skada upplevelsen vid vanligt skrivande.

Riktpriset på tangentbordet ska ligga på runt 1 500 kronor och vara ett par hundralappar billigare än de flesta andra mekaniska RGB-belysta tangentbord på marknaden.

Närhetssensor och många knappar

Vpro V910 MMO är Rapoos toppmodell i mussegmentet och här är det som namnet avslöjar fokus på MMO-spelare med hela 11 programmeringsbara knappar, en lasersensor på 8 200 dpi samt RGB-belysning. Användare kan programmera sina knappar efter eget behag, växla mellan olika dpi-inställningar direkt på musen samt utrustas med omron-komponenter för bra hållbarhet och känsla i musklicken. Det går även att ställa in lift-off avståndet mellan 1 till 5 millimeter.

Rapoo har även utvecklats specifika funktioner för musens ljuseffekter där det bland annat finns förinställda ljusspel när spelare uppnår extra många handlingar per minut (APM) men även en närhetssensor som lyser upp musen när du lägger din hand över dess yta.

Prislappen för Vpro V910 MMO ska landa på runt 600 kronor när den kommer till svenska butiker.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid