En av de allra första systembyggarna att ge sig på NVIDIAs nForce4 SLI-chipset verkar bli Voodoo PC. Företaget har under över ett decennium specialiserat sig på att bygga exklusiva datorer, bland annat för gamers och får ses som en direkt konkurrent till Alienware.
När man bygger datorer för gamers finns det ärligt talat inte något som kan passa bättre än NVIDIAs SLI-teknik och helst då på AMD64-plattformen som visat sig vara Pentium 4-seriens överman i spelapplikationer.


På Alienware har man redan börjat skeppa SLI-kapabla system men dessa har baserats på Intels Xeon-processorer, som var den första plattform med stöd för SLI.


Voodoo PC har väntat på en lösning för AMD Athlon 64 och har nu fått den genom NVIDIAs lansering av nForce4 SLI-chipset.


Voodoo PC har nu tillkännagivigt deras senaste dekstopsystem som går under namnet Voodoo Rage SLi. Med nForce4 SLI-chipset som bas (ASUS A8N-SLi) kan konsumenten välja fritt bland AMDs S939 Athlon 64-processorer. Bland annat AMDs processorflaggskepp, Athlon 64 FX-55.
Utöver detta kan man slänga in ett par grafikkort efter egen smak, GF 6600GT eller GF 6800GT/Ultra.



Vi satta ihop ett ett baspaket bestående av Athlon 64 FX-55, 2 x 6800 Ultra, 2GB DDR400, 2 x 74GB Raptor, övriga komponenter lämnades original (inget ljudkort eller monitor bland annat).
Priset på detta ”bassystem” gick loss på 4 100 euro, närmare bestämt 36 500 SEK. Med andra ord en fin slant för ett ofullständigt system.


Vi förväntar oss att flera systembyggare följer i Voodoo PCs fotspår inom en snar framtid och hoppas även att vi får se SLI-systemen i vanliga butiker inom kort.


Konfigurera din egen Voodoo PC Rage SLi här.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid