Small preview image

3dfx hade ett par bländande år av framgång med sin Voodoo-serie där man mer eller mindre tog 3D-accelerationen till konsumentmarknaden. Tyvärr slutade det i moll och företaget köptes upp av NVIDIA vilket betydde ett slut för Voodoo-serien och ett allt mer sinande stöd för de kretsar och kort som företaget lanserat. Men få företag har lika många hängivna supportrar som 3dfx och communityn runt den nästan kultförklarade tillverkaren har under flera år hållt Voodoo ägare över ytan med hemsnickrade drivrutiner och liknande. Nu har en flitig drivrutinsknåpare vid namn Ryan Nunn, ’Colourless’, släppt en ny drivrutin för inget mindre än originalet, Voodoo 1, och för Microsofts 64-bit version av Windows XP!



Den nya drivrutinen ingår i Nunns 3dfx GlideXP projekt och som för att passa in i temat nu döpts till 3dfx GlideXP Project for x64. Ryan Nunn har använt sig av 3dfxs drivrutinskällor och lyckats baka om kernel drivrutinerna för NT så att de nu gör det möjligt att använda både Voodoo Graphics och Voodoo 2 kort under Windows XP x64. Nu verkar det alltså som att han lyckats och alla Voodoo-ägare med 64-bit planer kan andas ut. Kanske inte den mest användbara fixen men en imponerande bedrift för att hålla 3dfx och Voodoo-serien vid liv.


Mer information om GlideXP x64 går att hitta på den officiella hemsidan och i Beyond3Ds forum har Ryan Nunn beskrivet hur han gått tillväga och bjuder även på nerladdningslänk för de nya drivrutinerna.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid