Den populära mediaspelaren VLC kommer inom kort att uppdateras till version 3.0 och med detta bjuds det på flera nyheter för alla trogna användare. Den i särklass mest efterlängtade är stödet för Googles smidiga streamingmodul Chromcast vilket snart låter användare strömma nästan alla former av videoformat trådlöst till sin TV.

VLC är en av de mest populära mediaspelarna för både PC och mobila enheter. Populariteten kommer ganska naturligt efter mjukvarans förmåga att spela upp närmast alla tillgängliga videoformat du kan springa på, något som just varit ett aber för många strömmande videolösningar.

Chromecast kan idag strömma olika videoformat med bland annat mjukvaror som Plex och webbläsarplugins för Chrome men när det nu i lanseringsdokumentationen för VLC 3.0 nämns officiellt stöd för ”Chromecast output module” öppnar det nya dörrar för Chromecast-användare. Allt från PC, Mac, Linux och android kommer att kunna strömma video till din TV.

Det är inte spikat när VideoLAN kommer att släppa version 3.0 av VLC men när det väl sker blir det även med stöd för Youtubes nya VP9-format. Även om utvecklarna VideoLAN haft lite problem med sin applikation för Apples mobila operativsystem Ios där VLC lyst med sin frånvara i App Store sedan förra året så har man lovat att även denna version ska dyka upp igen framöver.

Källa: VideoLANvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid