VLC är en av de mest populära tredjeparts videospelarna på marknaden och den slimmade applikationen har nu lanserats i en ny skarp version. Den stora nyheten i VLC 1.1.0 är utan tvekan stöder för GPU-accelererad videouppspelning.

VLC media player har i dagsläget något begränsat stöd för GPU-accelerering då endast NVIDIAs grafikkretsar i dagsläget är rekommendera. ATI behöver göra vidare optimeringar för VLCs ariktektur samtidigt som Intel ännu inte gett utvecklarna tillgång till deras hårdvara för utveckling.

GPU-accelereringen är utvecklad primärt för högupplösta videoformat och stödjer H.264, VC-1 samt MPEG-2 genom DxVA2. Vilket kräver att operativsystemet är antingen Windows 7 eller Vista.

Andra nyheter är förbättrat stöd för MKV HD med 8-kanals ljud, samt stöd för nya kodecs som för Blu-ray textning och MPEG-4 lossless. Nytt gränssnitt, bättre möjligheter för strömmande video, snabbare decoding och optimerad kod.

Läs mer om VLC 1.1.0 på videolan.org.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SnorchJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Snorch
Medlem
Snorch

Äh slopa det här och använda MPC-HC…

Jacob Hugosson
Medlem

re:
[quote name=”Snorch”]Äh slopa det här och använda MPC-HC…[/quote]
Har det bättre hårdvaruacceleration än den nylanserade VLC? Har faktiskt inte en aning själv :whistle:

Snorch
Medlem
Snorch

Sent svar som du säkert inte ser nu… men men.

Har inte jämfört, men det är definitivt inte sämre utan snarare bättre. Det stödet har funnits väldigt länge nu och programmet uppdateras ständigt med nya funktioner och förbättringar.

Andreas G
Medlem

Jag skickar den så gärna, men vart? 😉