Det visar sig att den trådlösa adapter HTC lanserat för VR-headsetet Vive inte kommer utan sina problem och företaget har nu bekräftat att adaptern inte leker snällt med vissa AMD Ryzen-baserade system.

HTC:s VR-headset ”Vive” har en stark position på marknaden och med den nya inriktningen på trådlösa VR-headsets både HTC och Oculus valt har Vive uppdaterats med ett nytt tillbehör. Detta tillbehör är en adapter som ger användare av HTC:s VR-headset chansen att skippa de kablar som annars skulle länka headsetet med den dator som driver VR-upplevelsen.

Denna adapter är dock allt annat än prispressad. I svenska butiker ligger priset på cirka 3 800 kronor och uppåt. Detta är då en kostnad som läggs på priset för själva headsetet. HTC Vive kostar idag cirka 6 500 kronor för den vanliga modellen och omkring 9 000 kronor och uppåt för Pro-modellen.

En hög prislapp är dock ingen garanti för en felfri produkt. Något som HTC nu bekräftat genom att klargöra hur denna nya trådlösa adapter har kompatibilitetsproblem med system baserade kring AMD:s Ryzen-processorer.

I ett meddelande på sin hemsida talar tillverkaren om att den data som företaget lyckats samla in pekar mot kompatibilitetsproblem med vissa moderkort för Ryzen-processorer. Däremot förklaras det inte i detalj exakt vad som orsakar problemen eller vilka moderkort det faktiskt rör sig om.

Tillverkaren menar att mer information kommer att offentliggöras när tillverkaren kunnat undersöka problemen ytterligare. Fram till dess har HTC expanderat fönstret för returer av Vive-headsets för Ryzen-användare. Den som vill returnera sitt VR-headset på grund av dessa problem trots att tidsramen för detta vanligtvis skulle ha gått ut kan ta kontakt med HTC:s kundsupport. Sedan måste användare lämna bevis på inköpet av sin Vive-enhet samt verifikationsbevis på sin AMD-hårdvara. Något som supporten kommer att kunna hjälpa användare att få fram.

Just nu återstår det att se om eller när ytterligare information kring dessa kompatibilitetsproblem offentliggörs.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid