I ett nytt blogginlägg bekräftar HTC att kommande VR-headset Vive Cosmos kan göras trådlös med den adapter företaget tidigare lanserat. Däremot kommer det att kosta mer än bara priset för själva adaptern.

Under 2018 lanserade HTC en adapter till sitt VR-headset Vive som eliminerade behovet av fysiska kablar mellan headsetet och den dator som drev mjukvaran. Nu har företaget i ett nyligen publicerat blogginlägg bekräftat att samma adapter kommer att vara kompatibel med det kommande VR-headsetet Vive Cosmos som lanseras idag.

Dessvärre kommer denna kompatibilitet inte att vara något som fungerar rakt ur lådan. HTC menar att för att göra adaptern kompatibel med Cosmos måste användare lägga ut ytterligare en slant och införskaffa ett ”kompatibilitetskit”. Detta paket kommer att kosta användare cirka 500 kronor extra utöver de cirka 9 600 kronor Vive Cosmos kostar och priset för den trådlösa adaptern på cirka 3 800 kronor.

Denna uppsättning extrahårdvara inkluderar ett nytt batteri på 21 watt, en anslutningskabel samt en ny monteringssats för att fästa den trådlösa adaptern på Cosmos-enheten.

Anledningen för kravet på detta nya batteri är enligt HTC att Cosmos nyttjar så kallad ”inside-out”-spårning där kameror i headsetet istället för externa fyrar håller koll på användarens position. Tack vare denna spårningsteknik är strömkonsumtionen aningen högre än tidigare Vive-modeller. Således behövs en starkare strömkälla för att driva headsetet och adaptern utan problem.

HTC menar dock att företaget siktar på att simplifiera denna process i framtiden. Detta genom att inkludera det starkare batteriet med den trådlösa adaptern och ersätta det batteri som skickas med adaptern i dagsläget. Innan detta händer kommer användare dessvärre behöva lägga ut ytterligare en summa pengar för en trådlös upplevelse.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid