HTC förbereder sig att lansera sitt nästa VR-headset kallat Vive Cosmos och nu har tillverkaren bekräftat att från och med den 12 september kommer headsetet finnas tillgängligt att förbokas tillsammans med att HTC släpper ny information.

HTC:s nästa VR-headset bär namnet Vive Cosmos och trots att alla detaljer kring produkter inte är kända i dagsläget kommer HTC att öppna upp möjligheten att förboka headsetet under morgondagen. Tillsammans med den fullständiga specifikationslistan.

I skrivande stund är det endast en handfull information som bekräftats kring HTC:s kommande VR-headset. Enheten kommer med en kombinerad bildskärmsupplösning på 2 880 x 1 700 pixlar eller totalt 88 procent ökning i upplösning jämfört med den första Vive-modellen. Vive Cosmos kommer att utrustas med ”riktigt RGB LCD-skärmar” och inte AMOLED-skärmar. Dessa nya skärmar och dess ökade subpixlar ska enligt HTC öka linsklarheten med 40 procent och reducera ”nätdörrseffekten” jämfört med originalversionen.

Utöver dessa specifikationer är det känt att Vive Cosmos använder sig av så kallad ”inside-out” spårning. Detta åstadkommes med hjälp av sex kameror som placerats runtom headsetets utsida som läser av användarens position och huvudrotation utan att behöva externa fyrar som placeras runtom spelområdet.

HTC har även hävdat att Vive Cosmos kommer att vara ”framtidssäkert”, däremot har det inte bekräftats exakt vad detta innebär för produkten. Det har även pekats mot att headsetet kommer att vara möjligt att användas tillsammans med smartphones. Dock har HTC inte gått in på några ytterligare detaljer kring detta användningsområde utöver en ensam bild som visats upp. playmodel

Det återstår att se hur tungt headsetet kommer att vara. Även detaljer som hur stort användarnas synfält kommer att vara och vilken prislapp HTC kommer att sätta på sin produkt samt dess lanseringsdatum återstår att se. Förhoppningsvis får vi svar på våra obesvarade frågor under morgondagen då headsetet blir tillgängligt att förbokas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid