GeForce GTX 465 byggs som bekant kring en nedbantad version av NVIDIAs GF100 GPU. Nu har det dykt upp information som indikerar att vissa modeller av GTX 465 kan låsas upp till storebror GTX 470. Allt genom en enkel BIOS-uppdatering.

NVIDIA har enligt samma uppgifter använt GeForce GTX 470-kort som, genom mjukvara, modifierats för att få specifikationerna av ett GeForce GTX 465-kort. Det betyder att en upplåsning endast är möjlig om man sitter på ett av dessa kort, som identifieras av dess 10 stycken minneschip. Vanliga GeForce GTX 465 kort har endast 8 minneskretsar på kortet.

Den guide och de prestandatester som nu publicerats på den rumänska hårdarusajten lab501.ro visar att det med rätt kort inte ska vara några problem att få tillgång till de 96 extra CUDA processorerna och den bredare minnesbuss som hittas i GTX 470.

Något som även ger tydliga prestandavinster. Men den stora frågan är nu hur utbrett detta verkligen är på konsumentmarknaden. Skulle någon springa på ett GTX 465-kort med 10 minneskretsar kan det vara värt en närmare titt.

Hela guiden finns att hitta på lab501.ro

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid