Video: Våra första intryck av Huawei P9 Plus

Är två kameror bättre än en?

0

Efter en lång och utförlig presskonferens armbågar har vi armbågat oss fram till ett visningsexemplar av P9 Plus, Huaweis senaste flaggskeppstelefon med dubbla kamerasensorer och tryckkänslig pekskärm.

Huawei har visat upp två nya telefoner som utgör flaggskeppsserien P9, vilket också blir namnet på den 5,2 tum stora basvarianten. Den största och mest påkostade är 5,5-tumsmodellen P9 Plus, som vi passar på att klämma på framför kameran i Huaweis visningsmonter.

För en mer utförlig lista av nyheterna i P9-serien i text kan du läsa vår lanseringsnyhet. Där hittar du bland annat en detaljerad specifikationslista.

Huawei vill bli bäst på kameratelefoner

Paradnumret i P9 och P9 Plus är de dubbla kamerorna på baksidan, framtagna i samarbete med tyska Leica som stått för optik och mjukvara. Till skillnad från LG G5, som använder olika fokallängd till sina två kameror för att täcka normal brännvidd samt vidvinkel, har Huawei använt sig av en färgkamera och en monokrom kamera, där sistnämnda är mer ljuskänslig och används för att ta bättre bilder i mörka miljöer samt bilder med bättre dynamiskt omfång.

De snabba tester vi har hunnit göra med kameran på plats har varit överraskande positiva, både sett till slutresultatet på bilderna, användarvänligheten i kameraappen och kvalitetskänslan på chassit. Däremot använder Huawei fortfarande sitt EMUI-gränssnitt över Android, så tyvärr dras mjukvaran i övrigt med samma laster som vi har kritiserat flera tidigare Huawei-telefoner för, med mycket förinstallerad bloatware och varierande kvalitet på översättningarna i menyerna.

De dubbla kamerorna används i båda modellerna, men utöver sin större skärm kommer P9 Plus med ett antal finesser som saknas i 5,2-tumsvarianten. P9 Plus har bland annat två högtalare på framsidan (en nedre med mer fokus på bas som lättare tränger igenom handen och en övre med mer fokus på diskant), en inbyggd IR-sändare så att telefonen kan agera som en multifjärrkontroll, ett 400 milliamperetimmar större batteri samt en tryckkänslig pekskärm, snarlik vad Apple använder i Iphone 6S-serien, som låter dig aktivera ikoner eller telefonfunktioner på olika sätt beroende på hur hårt du trycker.

Vi kommer ta en närmare titt på den mindre modellen, Huawei P9, och dess Kirin 955-processor i testlabbet inom kort. Håll även utkik på vår systersajt, Surfa.se, för en heltäckande recension.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments