Sony X1 Ultimate går all-in med 8K, HDR och 10 000 nits ljusstyrka

Sonys senaste prototyp lämnar oss mållösa

0

Vi har rapporterat om många häftiga bildskärmar och TV-apparater från CES 2018 men Sony X1 Ultimate med 8K, HDR och en ljusstyrka på 10 000 nits tar priset.

Dagens TV-apparater i flaggskeppssegmentet når som absolut bäst 2 000 nits i ljusstyrka medan exempelvis OLED får kämpa för att nå ens 1 000 nits. Detta är siffror som Sony fullständigt krossar med sin nya prototyp som visades upp på CES 2018. En prototyp med en ljusstyrka på smått otroliga 10 000 nits.

Sony X1 Ultimate är en full-spec HDR 8K-skärm på massiva 85 tum. Att den klassificeras som ”full-spec” HDR innebär att den kan ta HDR 10 och Dolby Vision till det yttersta då den har möjligheten att visa ljuseffekter med sådan styrka att de nästintill blir helt verklighetstrogna.

När Sony visade upp X1 Ultimate vid sidan av en av sina bättre TV-apparater med 4K-upplösning så var skillnaden som 8K-upplösning med denna ljusstyrka gör glasklar.

Detta är som sagt en prototyp, om någon TV-apparat vars specifikationer ens kommer i närheten kommer att dyka upp på marknaden inom snar framtid återstår helt enkelt att se.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid