Razer Mamba Hyperflux är en trådlös mus utan batteri (!)

Trådlöst laddade möss börjar få fotfäste på marknaden

0

Trådlös möss med kontinuerlig laddning blir alltmer populärt och Razer har nu visat upp sin egen tolkning av detta i form av nya Mamba Hyperflux.

Akilleshälen hos trådlösa möss has länge varit batteritiden. På senare tid har vi dock sett bland annat Logitech försöka åtgärda detta med så kallade ”Powerplay” och Corsair med sin nya mus Dark Core RGB i tandem med musmattan MM1000.

På CES 2018 visade även Razer upp sitt försökt till att hålla trådlösa möss just trådlösa och få bort behovet av att koppla in dessa med jämna mellanrum för att laddas.
Razer Mamba Hyperflux är en ny version av företagets välkända Mamba-modell. Rent utseendemässigt är det samma historia som innan, men det är innanmätet på musen som är det intressanta.

använder inte trådlös laddning

Konkurrenter som tidigare nämnda Logitech och Corsair använder sig av specialdesignade musmattor som ser till att kompatibla möss laddas kontinuerligt. Men Razer har valt att helt överge batteriet i Mamba Hyperflux och har istället en kondensator inuti musen.

Den ström som då kommer från musmattan driver musen direkt. Kondensatorn inuti musen ser till att den har tillräckligt med ström för att kunna drivas i runt 5 – 10 sekunder innan laddningen är slut. Men inte mer än så.

Då Mamba Hyperflux saknar batteri så har man även fått ner vikten på enheten markant. Något som förhoppningsvis ska göra musen snabbare, smidigare samt vara mindre ansträngande på händer och handleder.

Razer kommer att släppa lös musen på marknaden under årets första kvartal. Den kommer endast att säljas tillsammans med den tillhörande musmattan. Prislappen kommer att hamna på omkring 2 500 kronor vilket kan tyckas vara lite för mycket, dock har vi inte fått testa musen tillräckligt ännu för att avgöra om priset är rättfärdigat eller ej.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid