Corsair visar upp nätaggregatsmonstret AX1600i

Corsair AX1500i får en efterlängtat tronarvinge

0

Corsair visar under CES 2018 upp nätaggregatet AX1600i som är tronarvingen till det smått legendariska AX1500i, men är det bara 100 Watt extra som är nytt?

Trots att datorkomponenter blir allt mer energieffektiva så finns det alltid en marknad för extrema nätaggregat. Corsairs äldre modell AX1500i har länge varit en måttstock när det gäller nätaggregat som ska driva datorer knökfulla med högpresterande komponenter. Nu ska dock facklan tas över av en ännu starkare modell.

Den nya modellen går under namnet AX1600i och har en effekt på föga förvånande 1 600 Watt. Precis som med AX1500i ser vi även här en certifiering för 80+ Titanium.

AX1600i spar in på längden

I den nya flaggskeppsmodellen använder Corsair sig av transistorer baserade på halvledaren galliumnitrid. Detta ger inte bara en viss prestandavinst utan låter även Corsair att spara in på nätaggregatets totala längd.
Jämfört med föregångaren så har man lyckats krympa nätaggregatet till 200 millimeter, vilket då är två centimeter kortare än AX1500i.

Fläkten som sitter monterad i enheten är på 135 millimeter och kan styras genom Corsairs egna mjukvara Link. Rakt ur lådan är fläkten semi-passiv och börjar inte snurra fören systemet börjar dra upp emot 700 Watt.

Som om en generell effektivitetsökning och en fläkt som förhoppningsvis inte kommer att störa allt för mycket så kommer AX1600i även med utbytbara dekaler. Dessa har hittills bekräftats finnas tillgängliga i färgerna röd, blå och vit och fästs enkelt på nätaggregatets sida med hjälp av magneter. Något som förhoppningsvis gör det lite lättare att färgkoordinera nästa datorbygge.
Dekalerna kan även sättas upp och ner för den som föredrar att montera sitt nätaggregat åt ”fel” håll men som ändå vill att dekalerna på sidan ska ligga rätt.

Det medföljer även en väska av storlek större som ska husera den uppsjö av kablar som följer med nätaggregatet.

Corsair AX1600i finns att beställa från butik nu och priset ligger på omkring 4 500 kronor.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid