Vi klämmer på Nvidia DGX-1: 8 st Volta grafikkretsar

900 teraflops beräkningskraft!

2

Under Computex 2017 tar vi oss en snabbtitt på Nvidias kommande server DGX-1 med dess 8 Volta-baserade GPU:er och galna beräkningskraft.

Nvidias Volta-arkitektur har fått många munnar att vattna, arkitekturen kommer att göra premiär under det tredje kvartalet av 2017 i form av arbetsstationerna DGX-1 och DGX Station ämnade för AI-utveckling och maskininlärning.

Här ser vi då 8 stycken GPU:er baserade på Nvidias nya arkitektur Volta. Dessa GPU:er är utrustade med 5 120 CUDA-kärnor vardera för sammanlagt 40 960 CUDA-kärnor och totalt 128 gigabyte (GB) grafikminne i systemet.

Utöver GPU:erna kommer systemet utrustat med 512 GB DDR4 minne, 4 stycken SSD-enheter med 1,2 terabyte lagringsutrymme styck och dessa arbetar i Raid 0. Allt detta drivs av 2 stycken 10-kärniga Xeon processorer och prislappen för systemet ligger på hisnande 149 000 dollar, eller cirka 1,5 miljoner kronor i runda slängar.

Nvidia DGX Station

För den som är lite mer budgetorienterad så kommer Nvidia även att lansera sin produkt DGX Station som är en stationär variant av DGX-1. DGX Station är endast utrustad med 4 stycken Volta GPU:er och bär en mindre prislapp på 69 000 dollar, eller cirka 700 000 kronor.

Produkterna kommer som sagt att lanseras under årets tredje kvartal. Dock är det inte några produkter för den vanliga konsumenten som vi får se Volta göra sin premiär i.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lady Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

EK vattenblock i DGX Station-systemet? Spännande! (Inte för att någon konsumentsajt någonsin lär få testan en sån här pjäs, men men… :))

Lady
Medlem
Lady

Hur funkar dessa i crackande av lösenord ? Wpa2 sha ?
Rent akademisk fråga då gpu crackandet är effektivt om man har fler gpu och fler streamprocesser.
En annan fråga är vart får man tag på denna guld chassi som visades ?