Small preview image

Marknaden för strömsnåla processorer och datorkretsar är kanske hetare än någonsin och är det någon aktör som har koll på detta så är det processortillverkaren VIA. Man har under många år livnärt sig på att lansera processorer och kretsar för den integrerade marknaden och mindre prestandakrävande applikationer där strömförbrukning och värmeutveckling kommer högre på prioriteringslistan.



I takt med att den vanliga PC-marknaden krymper har VIA börjat krympa sin redan minimalistiska plattform än mer, denna gång genom mobile-ITX formfaktorn.



Hela plattformen mäter 6 x 6 cm och är en så kallas Computer-on- module plattform. Med sina mått är mobile-ITX 50% mindre än pico-ITX formfaktorn har VIA onekligen skapat en utrymmessnål plattform och baseras på VIAs VX820 mediaprocessor tillsammans med en extremt strömsnål C7-M ULV CPU.


Genom att plugga in själva CPU-modulen i ett så kallat I/O carrier kort kan man även utöka plattformens funkationalitet på ett enkelt sätt. VIA ser bland anant militären, sjukvård och robotindustrin som passande marknader för sin nya mobile-ITX formfaktor.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments