Trots teknikens namn verkar det vara svårt för VIA och SiS att snabbt få fram ett follgott stöd för PCI Express i deras chipset. Det ser nu ut som att båda chipsettillverkarna kommer att senarelägga lanseringen av sina PCI Express-chipset till mitten eller slutet av oktober i år.
Både tillverkarna hade för avsikt att lansera chipset för Intel-marknaden (Pentium 4, Celeron) med PCI Express stöd inom kort men det ser nu alltså ut att bli försenat.


Det sägs att VIAs förseningar beror på förändringar i chipsetdesignen för VIA PT894. Många av oss ser fram emot VIAs PT894-serie med tanke på Pro-modellen som ska erbjuda dubbla x16 PCIe platser för grafikkort. Med andra ord ett konsumentchipset med stöd för NVIDIAs SLI-teknik.


Det finns ännu inga uppgifter om varför SiS senarelägger sina nordbryggor SiS656 och SiS649 som tillkännagavs tidigar i år.


Båda tillverkarna har chipset med fina features där båda bland annat erbjuder stöd för DDR2-667. VIA ser dock starkast ut med både stöd för dubbla PCIe grafikkort och 1066MHz processorbuss för Intels Pentium 4-arkitektur.


Om VIA och SiS får problem med att leverera chipsets i tid för systembyggarnas hektiska julrush kan det ge märkbara förluster för företagen. Under november månad brukar de flesta systembyggare fastställa sina system inför julhandeln, något ingen tillverkare vill missa.


Källa: X-bit Labs

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid