VIAs EPIA-moderkort har de flesta säkert redan hört talas om. För er som inte vet det så är det extremt små moderkort med integrerad processor tänkta för applikationer där det är ont om utrymme eller där det inte får vara speciellt hög värmeutveckling.


De tidigare moderkorten har varit väldigt små och smidiga, det nya blir dock ännu mindre och är i viss mån avsett till att sitta i platta skärmar. De har tagit bort I/O-panelen på baksidan och istället satt dessa anslutningar med vanliga kontakter på moderkortet vilket gör att anslutningarna blir mindre och smidigare. Dessutom så är minnesplatsen vinklad och undanstoppad för att det inte ska ta upp så mycket extra utrymme.


Moderkortet är utrustat med en PCI-plats, sex USB 2.0-portar, ett integrerat TV-kort samt 6-kanals surroundljud vilket gör den ytterst lämpad för HTPC-installationer. Processorn är i dagsläget valbar mellan 800, 1000 och 1200MHz vilket räcker bra för en lågpresterande dator. Moderkortet är även utrustat med en on-the-fly komprimeringsalgoritm.


Mer information finns här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid