Som väntat har Samsung avtäckt en ny topptelefon ur Note-serien, Galaxy Note 4. Årets upplaga har en 5,7 tum stor skärm med 2 560 x 1 440 pixlar och, likt Galaxy Alpha som lanserades i somras, ett skal med en metallram för att kännas med gedigen i handen.

Samsung Galaxy Note 4 är här, och vi är på plats i Berlin för att vrida och vända på Samsungs monstertelefon på mässgolvet. Upplägget är det samma som tidigare modeller – en stor skärm och medföljande aktiv penna för att kunna rita och anteckna, lämpligt för de som vill ha en telefon för mer produktiva sysslor.

Tidigare i somras introducerade Samsung sin nya telefon Galaxy Alpha som gick ifrån Samsungs vanliga plastdesign för att istället använda sig av en metallram runt hela telefonen. Resultatet är en telefon som känns stabilare och mer gedigen, och det är en känsla som nu smittat av sig på Note 4. På baksidan hittar vi dock fortfarande en läderimitation i plast.

Kanske en desto mer iögonfallande uppgradering är den nya skärmpanelen, som uppgraderats från full HD till 2 560 x 1 440 pixlar, samma upplösning som konkurrenten LG G3. Till skillnad från G3 använder Note 4 en Super AMOLED-panel, och resultatet ser riktigt trevligt ut. På baksidan finns en 16-megapixelkamera, och hela telefonen drivs av en Snapdragon 805 från Qualcomm, med 3 gigabyte internminne, 32 gigabyte lagring och ett batteri på 3 220 milliamperetimmar.

Samsung Galaxy Note 4 bör få ett svenskt pris på strax under 7 000 kronor, och leveranserna kommer inledas i oktober.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid