Vi utmanar Kylo Ren i lasersvärdsfajt med Lenovo Mirage AR

Kraften är inte så stark i denna.

0

Under IFA 2017 testade vi Lenovo Mirage som är ett headset för augmented reality som låter användare uppfylla barndomsdrömmen om att bli en Jedi.

Utöver virtuell verklighet (VR) som får ett allt stadigare fotfäste så fokuserar vissa tillverkare och utvecklare även på förstärkt verklig, eller ”augmented reality” (AR), under IFA 2017 testade vi Lenovo Mirage som är just en sådan produkt.

Mirage är utvecklad för att användas tillsammans med en smartphone och fungerar tillsammans med både enheter baserade kring Ios och även flertalet smartphonemodeller som använder Android. Telefonen monteras i headsetet och sedan projiceras det spel som spelas ner på en spegel, detta låter användare fortsätta att hålla koll på sin omgivning även medans man använder headsetet.

Mirage är skapt för att användas med spelet Jedi Challenges och andra Star Wars-inspirerade spel som kommer att lanseras till plattformen. Med headsetet så får man även en handkontroll inspirerad av en ljussabel.

Lenovo Mirage underhåller, men imponerar inte tekniskt

Även om spelet Jedi Challenges där man duellerar mot olika karaktärer ur Star Wars-universumet är underhållande på pappret så är upplevelsen inte lika imponerande.
Ljussabeln som är kontrollen i spelet hängde inte riktigt med och var antingen sned eller helt enkelt långt efter våra hastiga rörelser.

Dock har Lenovo inte ensamrätt på produkter av denna typ, det kan hända att vi får se andra tillverkare lansera egna modeller som bygger på samma grund men som är mer finslipade.

Lenovo Mirage kommer att få ett riktpris på 299 dollar, cirka 3 000 svenska kronor och då inkluderas den ljussabel-inspirerade handkontrollen. Du kommer dock fortfarande behöva bistå med telefonen som driver spelet.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid