Vi testkör MSI:s VR-ryggsäck med HTC Vive

1

En av de största begränsningarna med VR till PC är risken att snubbla över en otymplig kabel – det löser MSI genom att flytta hela datorn till ryggen.

Utöver nya grafikkort och bärbara datorer presenterar MSI en ny lösning för att handskas med alla de kablar som innebär en snubbelrisk när du spelar VR med HTC Vive eller Oculus Rift. Lösningen, som i princip är en komplett speldator instuvad i ett ryggsäckschassi, skymtades redan innan mässan drog igång, men nu har vi alltså fått se det med egna ögon och spela några testrundor.

En bärbar speldator – på ryggen

MSI Backpack VR bygger kring en Core i5- eller i7-processor från Intel tillsammans med en mobil Nvidia Pascal-grafikkrets som utlovas ge spelprestanda som närmar sig vad du får med motsvarande grafikkretsar i en stationär dator.

Ditt VR-headset kopplas in direkt i ryggsäcken, som även har ett par hölster där du kan förvara de trådlösa Vive-kontrollerna när du inte använder dem. Något som är både systemets stora styrka och dess svaghet är att det är batteridrivet; på så sätt slipper du riskera att snubbla över strömkablar, men det sätter också en begränsning på hur länge du kan spela i ett streck. Det rör sig troligtvis om 2 – 3 timmars speltid och ett par timmars laddtid, men ryggsäcken kan eventuellt även skeppas tillsammans med extra uppsättningar batterier för att snabbt kunna byta och spela vidare.

Prissättning är fortfarande oklar och kommer bero på hur kraftfull version du köper – de första leveranserna utlovas börja någon gång under hösten.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Stormense Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Kan tänka mig att detta blir extra träning med några kilo mer på ryggen. Tack och hej, soffpotatis-spelaren 🙂