Xtrfys första gamingmus XG-M2 står i startgroparna för lansering och kommer dyka upp på butikshyllorna inom kort. Vi har redan nu hårtestat den tillsammans med musmattorna Xtrfy NiP Teampad Lightning och Heat Gaming Mouse Pad.

Svenska Xtrfy har fått ett stadigt fotfäste på den Svenska marknaden genom deras mekaniska tangentbord och väl synliga samarbeten inom E-sportscenen. Nu lanseras det svenska kringutrustningsföretaget sin första gamingmus, XG-M2 som har utvecklats och testats tillsammans med välkända proffslag så som Ninjas in Pyjamas.

Xtrfy XG M2 017

XTRFY XG-M2
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 5
Sensor Pixart PMW 3310 – Optisk
DPI/CPI 400/ 800/ 1600/ 3200/ 4000 CPI
Polling rate 125/ 500/ 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Vikt 112 g
Dimensioner 66 x 38 x 123 mm
Drivrutiner Inga
Lägsta pris på Prisjakt.se Product price

Xtrfy XG-M2 är en gamingmus som utvecklats med FPS-spel i fokus och riktar sig till användare med små till mellanstora händer som föredrar klo- eller fingergrepp. Ovansidan är lackad med en gummilack och sidorna har räfflats för att öka greppet. Under huven så har Xtrfy proppat i en Pixart PMW 3310-sensor för optimal prestanda och följsamhet i krävande spel.

Samtliga knappar har en taktil respons med försäkrande klickljud och scrollhjulet samt logotypen är bakgrundsbelysta men hur väl fungerar den i praktiken och lever den upp till sitt pris? Vi har långtidstestat testat XG-M2 för att se ifall den har vad som krävs för att kunna konkurera med dagens toppmöss inom FPS-genren. 

xtrfy xgm2 1

Vi måste säga att Xtrfy överraskar oss med XG-M2 som sin absolut första gamingmus och att det är just företagets första mus märks i detaljerna. XG-M2 presterar lika bra som andra infrarödsbaserade toppmöss på marknaden idag med en Pixart 3310 sensor som levererar en följsam och ultraresponsiv rörelse utan någon inbyggd acceleration samt knappar av hög kvalitet gör XG-M2 till en bra gamingmus för användare med mindre händer som föredrar finger- eller klogrepp.

Dock så låser Xtrfy dörren för de användare som vill anpassa belysningen på sin utrustning, då XG-M2 är begränsad till endast gul bakgrundsbelysning. Det i kombination med ett något knorrande scrollhjul, hala sidor och högt pris gör att Xtrfys första försök till gamingmus inte får någon utmärkelse i Svenska musguiden. – Svenska musguiden 2015-09-21

Cirkapris vid publiceringsdatum: 649 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se: Product price)

Tygmattor med sydda kanter

Under testet av Xtrfy XG-M2 passade vi även på att testa två tygmattor med en sak gemensamt; båda har sydda kanter. Det är något som vi och de flesta användare uppskattar då det ökar både hållbarhet och komfort.

xtrfy nip teampad

Xtrfy NiP Teampad Lightning är en tätvävd tygmatta som tillverkats av Xtrfy i samarbete med det svenska storlaget inom E-sport, Ninjas in Pyjamas.

Vi fick testa modellen i Large-storlek som har NiP-logotypen tryckt över hela läsytan. Den tätvävda ytan ger en halvblank ovansida med låg friktion vilket gör att de allra flesta möss glider riktigt lätt även fast det är en tygmatta. Läsytan har ett stort tryck men vi upplever inte att det påverkar några möss i avläsning, utan NiP Teampad kan faktiskt användas oberoende av sensorteknik.

Längs med sidorna av musmattan har Xtrfy sytt alla kanter med en jämn och fin söm vilket ökar komforten och hållbarheten och är något vi verkligen uppskattar hos en gamingmusmatta.

Vänder vi på mattan så ser vi att den precis som många andra musmattor använder en gummering som ska hålla den på plats, något som fungerar väldigt bra på just denna modellen då den lyckas ligga prickstilla under våra speltester. NiP Teampad är heller inte särskilt dammattraktiv vilket annars kan vara en dålig egenskap hos tygmattor och det i kombination med hög komfort och hållbarhet gör den till ett bra köp även om denna musmatta är i dyraste laget för en tygmatta. – Svenska musguiden 2015-09-21

Cirkapris vid publiceringsdatum: 299 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se: Product price)

 

heat gaming pad award

Heat Gaming Mouse Pad är en mycket tätvävd tygmatta som designats av just Heat Gaming men tillverkats av Attitude One.

I vårt test av Heats gamingmusmatta så är det storlek XL som vi har fått in till testlabbet och musmattan är vid första anblick inte direkt anonym Merparten av läsytan täcks av Heat Gamings logotyp och ytan är väldigt blank vilket ger en mycket låg friktion. Efter många timmars testande kan vi lugnt säga att det här är en av få tygmattor med så bra glid och den blanka ytan är inte lika benägen att dra åt sig dammpartiklar.

Vi har testat mattan med en rad olika möss och sensortekniker och den fungerar riktigt bra oavsett val av mus vilket är något som vi uppskattar.

En annan sak som Heat Gaming designat är de sydda kanterna rut hela musmattan som är av hög kvalitet och ger en fantastisk komfort och ökad hållbarhet då det förhindrar att kanterna fransar upp sig vilket är vanligt hos tygmattor.

Vänder vi på musmattan så ser vi att den använder en mönstrad gummibas som förhindrar att musmattan glider omkring vid spelande, något som Heat Gaming lyckats med riktigt bra för den här musmattan ligger prick stilla. En bred kompatibilitet, hög komfort och lång hållbarhet i kombination med en konkurenskraftig prissättning gör att Heat Gaming Mousepad förtjänar en rekommendation i Svenska musguiden. Hade priset varit lite närmare Turtle Beach Drift hade detta kunna vara en bäst i test-musmatta. – Svenska musguiden 2015-09-21

Cirkapris vid publiceringsdatum: 249 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se: Product price)

 

Marknadsanalys 2015-09-21
Det som trendar just nu är FPS-möss med Pixart PMW 3310-sensorer, något som vi ser som positivt då det är en mycket kompetent infraröd sensor som lämpar sig speciellt för tävlingsinriktade spel. Dock så verkar också hög prisättning trenda just nu och nya gamingmöss lanseras sällan under femhundralappen numera.

Mer information finns i musguiden
mus guidenXtrfy XG-M2 kommer att finnas tillgänglig i butik under oktober månad men du kan redan nu läsa vårt fullständiga test av XG-M2, NiP Teampad och Heat Gaming Mouse Pad tillsammans med massor av andra möss samt musmattor, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

Ta mig till Svenska musguiden.

 

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid