Star Citizen är ett av de mest omtalade PC-spelen på väldigt länge. Sci-fi-äventyret kommer troligtvis inte dyka upp i färdig form förrän år 2016 men alfaversionen av spelet bjuder redan idag på häftiga upplevelser. Inte minst i en rymdsimulator med kraftfulla komponenter och en rejält omslutande projektorskärm.

Det fanns mängder av trevlig hårdvara till hands på Dreamhack Winter 2014 och även om merparten redan cirkulerat i videoklipp och tester här på NordicHardware fanns det vissa som stack ut. Ett av dessa var ett par simulatorsystem som spelcommunityn Asgard gaming och Esport united byggt upp i mässområdet. Här kunde åskådare bland annat testa bilspel och det efterlängtade rymdspelet Star Citizen som verkligen drog nytta av de spännande spelsystemen.

Med en välvd bildyta på 121 tum och en upplösning på 5 760 x 1 080 pixlar bjöds vi på en minst sagt omslutande spelupplevelse. För att driva spelet hade systemen utrustats med kraftfulla Core i7 Haswell-processorer samt AMD:s dubbelkärniga Radeon R9 295X2 grafikkort. Komponenter som hade ansvaret att driva tre stycken smidiga miniprojektorer som med vardera 1080p-upplösning målade upp bilden framför oss.

Vi har sett allt fler simualtorsystem ploppa upp från både företag och privatpersoner de senaste månaderna och kan bli ett spännande alternativ till det annars så omtalade konceptet med VR-glasögon som Oculus Rift. En häftig upplevelse som med en Thrustmaster Worthog (HOTAS) joystick gav en grym närvarokänsla och ett kraftigt stukat självförtroende när det kommer till att styra rymdskepp ute i stjärnsystemet.


Relaterade artiklar

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ctrlflopperDrakiren Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Drakiren
Gäst

xD vad glad jag blir att se detta, hoppas ni hade kul i simulator stolarna

mvh Drakiren
Styrelsemedlem
Asgard Gaming

Medlem
Arne Berg

Skärmen (projektorerna är det nåt som finns till salu?

Drakiren
Gäst

skicka info@esportunited.com så kan dem peka dig i rätt riktning.

flopper
Medlem
flopper

vill ha faktorn ligger väl på att sälja sin förstfödde, ett ben och en pungkula.

ctrl
Gäst
ctrl

Skulle varit kul att åka upp till dhw för att träffa lite Asgard medlemmar. Men kom en del saker emellan. Lät som ni var lika poppis som i somras. /Vizaresh