roccat nyth banner award2

Har du svårt att hitta en MMO-mus som passar just dig och ditt grepp? Roccat Nyth är en modulär gamingråtta med utnytbara knappar och sidopaneler. Vi har testat den och musmattan Roccat Taito men smakar det så kostar det.

Roccat har gjort sig kända sedan tidigare för sina smått monsterliknande möss som varit specialinriktade för spel så som World of Tanks. Nyligen så lanserades Roccat Nyth och givetvis säkrade vi ett exemplar för test i Svenska musguiden. Roccat Nyth är en modulär MMO-mus som ger användaren möjlighet att anpassa tumknappar och den högra sidopanelen efter eget tycke och smak. I och med den modulära designen och tumknapparnas placering är musen avsedd för högerhänta användare och storleken på Nyth gör att den lämpar sig bäst för spelare med handstorlek medium till large.

roccat nyth 4

Roccat Nyth
Anslutning Flätad USB-kabel, 2 m
Antal knappar 17
Sensor Philips Twin Eye
DPI/CPI 200 – 12 000 DPI
Polling rate 125 – 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner 130 x 44 x 79 (85) mm
Vikt 124 g
Drivrutiner/ Mjukvara Roccat Swarm
Lägsta pris på Prisjakt.se Product price

Redan efter några timmars användning kan vi konstatera att Roccat Nyth är gamingmus för finsmakare. Den har en genomgående hög kvalitet och den möjligheterna i och med den modulära designen är näst intill oändliga. Men smakar det så kostar det och Nyth är saftigt prissatt. Över 1 000 kronor nu vid publicering är mycket att begära för en trådad gamingmus men efter några veckors test så är vi övertygade trots det höga priset.

 

roccat nyth 6 award
Roccat gör en minst sagt stadig entré i Svenska musguiden då de lyckats konstruera en MMO-mus med modulär design och hög kvalitet som håller måttet för de allra mest krävande användarna. Med en riktigt bra VCSEL-sensor presterar Nyth suveränt i spel utan någon märkbar acceleration, angle snapping eller jitter och samtliga knappar har en skön taktil känsla.

Den modulära designen öppnar upp för samtliga typer av grepp hos användare med handstorlek medium till large vilket är något vi uppskattar, och de utbytbara tumknapparna som även kan 3D-printas håller hög kvalitet och kan kombineras i en rad olika utföranden men är det verkligen värt pengarna? Det som i slutändan övertygade oss var Roccats mjukvara Swarm som på ett användarvänligt sätt låter oss anpassa musen intuitivt. Swarm är en fullträff och det är snabbt och enkelt att konfigurera sin Nyth precis som man önskar.

Men även solen har sina fläckar och i Nyths fall rör det sig om en något styv USB-kabel samt att hajfeneknappen skramlar lite på vårt exemplar men det är inget som vi anser överskuggar musen i övrigt suveräna byggkvalitet och funktionalitet.

Roccat Nyth må vara dyr men ack så bra den är. Är du som användare på jakt efter marknadens bästa MMO-mus just nu så är det ingen tvekan om att det är Roccat Nyth som är valet för dig. Nyth är dyr men den levererar hög kvalitet, en mångsidighet och en mjukvara som ingen av konkurrenterna kan mäta sig med idag. Därför förtjänar Nyth en utmärkelse i Sveriges störta test av datormöss.  – Svenska Musguiden 2015-10-02

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 290 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se: Product price)

 

roccat taito
Roccat Taito Control är en tätvävd tygmatta som utvecklats för optimal läsbarhet hos samtliga mussensorer.

Taito Control har en mycket sträv yta och texturen känns tydligt vilket ökar läsbarheten för samtliga möss vi testar med. Dock så påverkar den tydliga texturen glidet avsevärt så Taito Control är inte musmattan för dig som söker en matta med bra glid, utan snarare tvärtom.

Roccat har valt att sy kanterna runt Taito Control med sömmar av hög kvalitet vilket ökar komforten och hållbarheten hos musmattan och det är givetvis något som vi uppskattar. 

Flippar vi runt musmattan så ser vi att Taito Control använder en gummerad undersida vilket ska hålla musmattan på plats men i Taitos fall så fungerar det dåligt. Musmattan har svårt att ligga på plats vid intesiva spelsessioner och vi finner oss själva, flertalet gånger, behöva rätta till musmattan. Det i kombination med ett högt pris med tanke på storleken räcker inte till någon utmärkelse i musguiden. – Svenska Musguiden 2015-10-02

Cirkapris vid publiceringsdatum: 199 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se: Product price)

Marknadsanalys och uppdateringar
Vi uppmärksammar att allt fler möss med den kapabla Philips Twin Eye-sensorn presenteras och lanseras på marknaden. Det är både på gott och ont då den kräver omsorg för tillverkaren för att skapa en optimal upplevelse och inte bara kräma ur maximal upplösning. Vi hoppas på att få se fler modulära alternativ på marknaden inom en snar framtid och då kanske med infraröda sensorer samt fokus på kvalitet och upplevelse snarare än maximala DPI-nivåer. I och med testet av Roccat Nyth så har Svenska musguiden fått en ny herre på MMO-täppan och även om Razer Naga Epic Chroma är en mycket kompetent trådlös MMO-mus så tar Nyth över utmärkelsen rekommenderar från Naga Epic Chroma. Med det sagt så betyder det inte att Naga Epic Chroma är ett dåligt köp. Snarare tvärt om, den övertar mus guidendärför sin föregångares (Naga 2014) utmärkelse och håller nu en stolt Bra köp-utmärkelse i Svenska musguiden.

Mer information finns i musguiden
I Svenska musguiden hittar du de fullständiga testerna av Roccat Nyth och musmattan Taito Control tillsammans med en rad andra modeller. Där jämför vi prestanda, form, kvalitet och pris mellan dagens alla heta modeller.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid