Panasonic är inte bara bra på att tillverka högkvalitativa TV-apparater, företaget verkar även duktiga på att gömma dem. Redaktionen tog plats i soffan i vad som skall vara ett koncept för framtidens vardagsrum där inte bara TV:n är dold och intelligent anpassar sig efter vad du använder den för utan även matchas med en högtalarmatta.

Panasonic ser framtiden som en plats där varken kablar eller onödig elektronikutrustning ska uppta ditt synfält. I det framtida vardagsrummet är din TV inte bara gömd i en semitransparent möbel, du kan även slopa högtalarna på golvet eller väggen då de ska integreras direkt i din matta.

Själva TV:n är motoriserad och är avslagen, eller när du lyssnar på musik, dold bakom en tygfront. Detta gör det möjligt för TV:n att visa enklare information som låtnamn och aktivitet men utan att den sticker ut från möblemanget. Slår man igång en film åker TV-apparaten automatiskt upp ur sitt gömställe men gör det också bara precis lagom så att man slipper allt vad heter svarta sorgekanter, även vid uppspelning av biobreda filmmaterial.

Ljud och musik är också en del av framtidens vardagsrum enligt Panasonic men inget man ska behöva irritera sig över nämnvärt i form av klumpiga trälådor. Panasonic bakar istället in högtalarna i golvmattan och med fyra högtalare, en i varje hörn, blir det ett ganska bra tryck i filmeffekterna. Även om ljudkvalitén eller surroundljudet knappast är det bästa låter det smidigt att bara rulla ut mattan på golvet för att installera sitt ljudsystem där hemma.

Panasonics vardagsrum använder sig även av interaktiva menyer projicerade direkt på soffbordet och visar om inte annat att det finns gott om idéer för framtida produkter.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid