Summering samt Razer Goliathus Speed Edition

Här summerar vi testet av Razer Deathadder Chroma, Naga Epic Chroma samt musmattan Goliathus Speed Edition och vi måste säga att Razer verkar ha tagit steget från den i många fall ifrågasatta kvalitén till att hålla hög standard på sina gamingmöss. Valet av datormus och matta är mycket personligt och alla har vi olika preferenser när det kommer till vilka funktioner som är viktiga eller vilken ergonomisk design som lämpar sig bäst. I våra tester så fokuserar vi på saker som byggkvalitet, prestanda, användarvänlighet och pris vilket är något som berör alla användare.

razer_goliathus_speed_award 

”Razer Goliathus Speed Edition är en mjuk tygmatta med tätvävd struktur som ska ge ett optimerat glid.

Versionen av Goliathus Speed Edition som vi testar är medium-modellen och den har Razers logotyp printat över hela läsytan. Något som vi till en början trodde skulle kunna påverka läsbarheten men faktum är att det inte märks på de optiska- samt laserbaserade möss vi testat.

Dock så upplever vi inte att ytan på Goliathus Speed Edition ger något direkt ökat glid men mössen glider bra för att vara en tygmatta, dock så kan den inte mäta sig med en hård musmatta när det gäller just låg friktion.

Vänder vi på Goliathus Speed Edition så hittar vi en mönstrad beläggning av gummi som faktiskt håller mattan på plats förvånansvärt bra för att vara en mindre musmatta vilket är något som ses som ett krav för alla gamingmusmattor. Goliathus Speed Edition är heller inte särskilt attraktiv för dammpartiklar och har jämnt sydda kanter som ökar hållbarheten och komforten. Det gör Goliathus Speed Edition värd en utmärkelse i Svenska musguiden.” – Svenska musguiden 2015-07-28

Cirkapris vid publicering: (Lägsta pris på Prisjakt.se:

)

razer_deathadder_chroma_2_award

”Vi förstår varför många spelare i FPS-genren använder sig av just en Deathadder då den har en ergonomisk utformning och ett grepp som är utmärkt för användningsområdet. Nya Deathadder Chroma andas hög kvalitet och ger en skön ett-till-ett känsla och reagerar exakt på våra rörelser utan någon som helst inbyggda förutselser.

Samtliga knappar och scrollhjulet har en skön taktil känsla och ger försäkrande klickljud vid användande och vänster- samt högerklick har ett aningen lättare motstånd än de andra knapparna vilket kan vara skillnaden mellan liv och död i heta FPS-sessioner.

Dock så uppmärksammar vi ett knorrande ljud från scrollhjulet som blir aningen störande vid vardagligt användande. Ett litet problem kan tyckas men i Svenska musguiden är konkurensen stenhård och varje detalj räknas.

Det överskuggar dock inte denna FPS-råttas helhetsintryck då den levererar det den ska med bravur och har numera även stöd för full RGB-belysning som enkelt kan justeras tillsammans med andra inställningar i Razer Synapse. Det är trist att Razer påtvingar registering för att ens ladda hem mjukvaran och använda den men på den ljusa sidan så ger de alla användare möjlighet att molnlagra alla sina musinställningar så skiftet mellan datorer blir superenkelt. Därför förtjänar Razer Deathadder Chroma en utmärkelse i Sveriges största test av datormöss.” – Svenska musguiden 2015-07-28

Cirkapris vid publicering: 849 kronor (Lägsta pris på Prisjakt.se:

)

razer_naga_epic_chroma_1_award

”Razer Naga Epic Chroma är den bästa MMO-musen vi testat i svenska musguiden då den inte bara erbjuder exceptionellt mycket knappar utan även har en gedigen byggkvalitet som får hela musen att kännas kvalitativ. Samtliga knappar på Naga Epic Chroma har distinkta klick och en taktil känsla som tillsammans med ett exceptionellt scrollhjul samt grepp gör den här MMO-musen till det dödligaste vapnet i sin genre.

Naga Epic Chroma är den trådlösa varianten i Naga-serien och erbjuder tillräckligt hög trådlös prestanda för att kunna tillfredsställa de mest kräsna användarna men med hög trådlös prestanda ökar också energiförbrukningen och det är just det som kan ses Naga Epic Chromas akilleshäl, batteritiden. Så om du vill njuta av den trådlösa friheten utan några avbrott så måste du komma ihåg att ladda musen efter varje längre spelsession.

Mjukvaran Razer Synapse erbjuder många trevliga inställningar där bland molnlagring av användarens inställningar men vi tycker att det känns onödigt att tvinga användare att registrera sig hos Razer bara för att ladda hem programmet. Nog för att vissa av alla knapparna kan vara svåra att nå och batteritiden kunde ha varit bättre så har vi svårt att inte bli imponerade av Naga Epic Chroma. Det är verkligen en MMO-mus av hög kvalitet som dessutom numera bjuder på mysiga och anpassningsbara ljusinställningar. Det gör den värdig en varm rekommendation i Svenska musguiden.” – Svenska musguiden 2015-07-28

Cirkapris vid publicering: 1 549 kronor (Lägsta pris på Prisjakt.se:

)

 

 

Marknadsanalys 2015-07-28
Svenska musguiden växer och uppdateras denna gången med tre produkter från stortillverkaren Razer. Det är kul att se att trådlösa gamingmöss idag håller så pass hög prestanda så att de kan tillferdställa även de mest kräsna användarna, men det är också till ett högt pris. Tävlingen om högst DPI-nummer verkar dock kvarstå och vi tycker det är synd att inte fler tillverkare byter fokus och satsar på prestanda och kvalitet istället för imponerande siffror. I dagens test av nya Naga Epic Chroma så kan vi konstatera att nya modellen är mer månsidig och att helhetskvalitén har lyft. Det gör att Naga Epic Chroma övertar utmärkelsen NH-rekommenderar från Naga 2014 som vi numera ser som ett bra köp.


https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.pngMer information finns i Svenska musguiden
Svenska musguiden hittar du det fullständiga testet av Razer Deathadder Chroma. Naga Epic Chroma samt Goliathus Speed Edition tillsammans med massor av andra möss samt musmattor, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid