Vi testar Acer Predator Z271T – första gamingskärmen med ögonspårning

Tobii får Acers gamingskärm att leverera bättre spelinlevelse

0

Acer Predator Z271T är världens första skärm med svenska ögonspårningstekniken Tobii. Vi testar att spela med ögonen och berättar mer om Acers framtida satsning på ögonspårning.
Acer väljer att satsa fullt ut på ögonspårning under 2016 och precis som MSI är det Svenska företaget Tobii som står för tekniken. Under IFA 2016 presenterar Acer sin nya gamingskärm Predator Z271T som är den första skärmen i världen med en integrerad Tobii-sensor. VA-panelen är på 27-tum med en 1080p-upplösning och stöd för Nvidia G-sync med uppdateringsfrekvenser upp till 144 hertz.

På Acers presskonferens under IFA fanns flera svenska representanter från Tobii på plats och efter en genomgång av Acers och marknadens första Tobii-skärm stod det klart att en hel del förbättrats sedan tidigare i år när vi testade Tobii på MSI:s gaminglaptops. Assassins Creed Syndicate har fått ett vidareutvecklat stöd för Tobii där vi kan vrida blicken utan att ändra färdriktning, välja vilka fiender vi ska attackera genom att titta på dem – nu även i närstrid. En av de häftigaste effekterna är fortfarande den dynamisk ljussättningen som ändrar ljuset beroende på vart du tittar, precis som i verkligheten.

Tobii bekräftar att deras ögonspårning nu stödja av ett 40-tal spel men att man inom en snar framtid kommer att fördubbla detta med flera stora titlar som bland annat Deus Ex: Mankind Divided senare i år.

Acer å sin sida bekräftar att fler Tobii-skärmar är under utveckling. Deras första modell är på 27-tum då dagens Tobii-sensorlösning inte stödjer större skärmar än 30-tum men detta är något som kommer att lösas i framtiden.

Extrakostnaden för att integrera Tobii i en bildskärm ligger på runt 1 000-lappen och riktpriset för Acer Predator Z271T när den börjar säljas i november är 799 dollar, motsvarande runt 8 000 kronor i svenska butiker. Med flera aktörer som MSI, Dell och nu även Acer som satsar på Tobii känns det som att det bör finnas en ljus framtid för den svenska och ögonspårningstekniken som redan idag kan leverera riktigt häftiga upplevelser.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid