huawei_banner

Huawei har en ny lur på väg till butiker; om en knapp månad är det dags för lanseringen av Huawei Honor 7. Redan nu har vi fått tag på ett exemplar och är redo att berätta om våra första intryck av den – telefonen som Huawei hoppas kan erbjuda en bra upplevelse för konsumenter med höga krav men liten budget.

De senaste åren har Huawei hittat ett nytt fokusområde på smartphonemarknaden, och företagets senaste modeller har varit tänkta att konkurrera på marknadens högsta segment. Det kinesiska företaget vill ändå inte lämna budgetmarknaden bakom sig och introducerar därför lite billigare modeller under det relativt nya varumärket Honor. Vi har nu tagit en titt på det nya flaggskeppet i Honor-serien: Honor 7.

Huawei_Honor_7_009

Huawei Honor 7 är en intressant på en smartphone-marknad som erbjuder allt bättre flaggskeppsmodeller för allt lägre priser. Honor 7 kommer att säljas för runt 4 000 kronor men ändå erbjuda flera imponerande egenskaper. Telefonen är inte tänkt att konkurrera med marknadens absolut dyrast modeller men har en bra chans att bli ett bra val för konsumenter som inte vill betala 6–8 000 kronor för en bra smartphone.

En Mate 7 i miniatyr

Honor 7 har en design som på många sätt är väldigt lik Huawei Ascend Mate 7. Telefonens baksida ser faktiskt ut som en ren kopia av Ascend Mate 7, med ett stort undantag: den är betydligt mindre än den gigantiska Ascend Mate 7. Honor 7 har nämligen en 5,2 tum skärm istället för Mate 7:s 6 tum skärm. Detta betyder att telefonen är betydligt mycket lättare att hålla i en hand.

Huawei_Honor_7_006

Telefonens hela baksida täcks av metall. Detta ger den en riktigt imponerande känsla av kvalitet och får oss att tänka på Ascend Mate 7. Även den lilla fingeravtrycksläsaren på baksidan påminner mycket om Ascend Mate 7. Läsaren sägs vara en av marknadens snabbaste och har några extra intressanta funktioner. Användare kan exempelvis svepa ner över läsaren för att dra ner telefonens notisfält. Ett svep åt höger över läsaren raderar sedan alla notiser. Detta betyder att det bli ännu lite enklare att använda telefonen med en hand.

Innanför lurens skal finns ett Hisilicon Kirin 935-chipset klockat till 2,2 gigahertz, tre gigabyte arbetsminne, 16 gigabyte lagringsutrymme och ett batteri på 3 100 milliamperetimmar. Lagringsutrymmet kan expanderas med microSD-kort, men bara om endast ett SIM-kort används. Honor 7 har nämligen en kombinerad SIM/microSD-kortläsare som ger användare möjlighet att antingen använda ett nanoSIM-kort och ett microSD-kort eller två nanoSIM-kort. Bara denna lilla funktion får modellen att sticka ut på marknaden som knappast kryllar av smartphones med dubbla SIM-kortläsare.

Huawei_Honor_7_005

Honor 7 har två kameror, en på baksidan och en på framsidan. Vi har inte hunnit testa kamerorna särskilt utförligt men det ser åtminstone ut som om den bakmonterade kameran kan leverera bilder i klass med den medelmåttiga kameran i Huawei P8. Kameran fångar bilder innehållande 20 megapixlar och använder sig av en Sony IMX 230-sensor. Kameran på telefonens framsida fångar bilder med åtta megapixlar och ackompanjeras av en frontmonterad LED-lampa.

Anpassa knappar och upplåsning

Huawei har traditionellt sett varit ganska bra på att erbjuda hårdvaruknappar som är lätta att använda. Honor 7 är inget undantag men erbjuder faktiskt en extra hårdvaruknapp. Det är ingen kameraknapp vi pratar om utan en knapp som sitter mitt emot på/av-knappen på telefonens vänstra sida. Knappen är helt anpassningsbar och kan därför användas för att göra lite vad som, exempelvis öppna en app. Knappen kan till och med göra flera olika saker beroende på hur många gånger användaren klickar på den. Alla genvägar är givetvis anpassningsbara i inställningspanelen.

En liknande funktion har telefonen inbyggd i sin mjukvara. Innan telefonens skärm har aktiverats kan användare skriva en bokstav på skärmen med sitt finger för att öppna en förbestämd app. Funktionen kan exempelvis konfigureras så att ett ”M” skrivet på skärmen låser upp telefonen och öppnar Google Maps.

Lansering i september

Huawei Honor 7 har potential att bli en riktig konkurrent på den hårda smartphone-marknaden. Efter ett par timmar med den är vi minst sagt nöjda med dess byggkvalitet och prestanda i Android. Vi har många tester framför oss innan vi kan publicera ett test men tror att Honor 7 har en bra chans att ta en värdig plats i Svenska smartphoneguiden.

Honor 7 kommer att nå svenska butiker och teleoperatörer den 22 september och kosta runt 4 000 kronor. Honor 7 blir därmed Huaweis första telefon i Honor-serien som säljs brett i fysiska butiker och av teleoperatörer.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngRelaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
igelqott Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN
igelqott
Gäst
igelqott

Svarta ramen runt skärmen är det som förstör för mig… Ser ut som billig kina kopia, vilket den inte är.