Vi spanar in Corsairs nya mATX-chassi Crystal 280X

Härdat glas och dubbla kammare

0

Corsair lanserar ytterligare ett chassi med härdat glas ur Crystal-serien under namnet 280X som kommer i antingen vitt eller svart. Samt med eller utan tillhörande RGB-fläktar.

Under årets Computex lanserar Corsair ett nytt tillägg till deras Crystal-serie och denna gång i m-ATX storlek. Chassit 280X kommer inte bara i två färger, vitt och svart, men också i två olika modeller, med eller utan RGB-fläktar.

Båda modellerna är till utsidan helt identiska och har tre sidor i härdat glas. 280X har en tvådelad design där ena sidan visar upp dina prestandakomponenter och kylningslösning men där den andra gömmer nätaggregatet och lagringsenheterna.

Behöver du mycket lagring för dina spel och andra program så bör 280X erbjuda tillräckligt med platser. Du får nämligen plats med två stycken 3,5 tums och tre stycken 2,5 tums enheter, detta är mer än va vi har sett i även större chassin idag.

Ser vi till chassits kylningsmöjligheter så finns det en hel del olika alternativ för både luft och vatten. Totalt får det plats upp till sex stycken fläktar i storlekarna 120- eller 140 millimeter, två i taket, två i fronten och två i botten. Med alla dessa fläktplatser så öppnas även radiator platser upp, rent teoretiskt sett så kan du få plats med tre stycken 280 millimeter radiatorer, men beroende på fläktarna och radiatorernas tjocklekar så kan detta bli tajt. skulle du även vilja placera en radiator i botten så blir du bunden till att enbart kunna använda ett m-ITX moderkort.

i RGB varianten så ingår det även en RGB och fläktkontroller, Corsairs egna lighting node pro som fungerar med företagets egna mjukvara iClue som gör det möjligt att synkronisera färgerna mellan alla dina Corsair produkter på och runt skrivbordet.

Så vem passar detta chassit till? i våran mening så är detta chassit för dig som vill ha en mindre dator men ändå inte tumma på möjlighet att skapa ett riktigt kraftfullt system och som vill visa upp din skapelse genom härdat glas som är svagt tonat.

Tillgänglighet och pris

Båda modellerna av Crystal 280X kommer att finnas i Svenska butiker om cirka en veckas tid och priset kommer landa på 1299 kronor för modellen utan RGB-fläktar och 1899 kronor för modellen medRGB-fläktar.

Priset känns vid första ögonkastet högt för ett m-ATX chassi, men räknar vi in kostnaden för Lighting node och rgb fläktar så känns det inte helt orimligt.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid