HDR, High Dynamic Range. Vad är det? Varför ska du bry dig och när kommer det? Vi sammanställer allt du behöver veta om HDR i en video och berättar varför HDR kan tänkas bli bättre än både 3D och till och med 4K UHD. Häng med när vi navigerar genom djungeln som är HDR och framtidens TV.

När ny teknik når världen är det alltid någon eller några som bär ansvaret för att informera allmänheten om hur den fungerar och vad den är bra eller dålig för. I elektronikbranschen är det oftast både tillverkarna och pressen som står för denna utbildning. Utbildningen fokuserar dock oftast på små frågor och fokuserar sällan på någon större helhet. Av den anledningen har vi på NordicHardware ibland bestämt oss för att sätta oss ner och sammanfatta allt du behöver veta om vissa ämnen. Nu är det dags igen! I ett videoklipp som är kortare än 18 minuter berättar vi allt du behöver veta om HDR, High Dynamic Range, för att klara dig i framtiden.

Många väckta frågor

HDR är en TV-teknik som först nu börjar leta sig ut på TV-marknaden men som redan har väckt många frågor i branschen och hos konsumenter. Det är inte så konstigt att det finns många frågor att ställa. I dagsläget är HDR en teknik som står i startgropen och som är redo för att slå igenom men som vi inte riktigt vet hur väl den kommer att lyckas eller på vilket sätt.

Efter en lång vecka på en av världens största teknikmässa, IFA 2015, satte vi oss ner för att prata om allt det senaste från TV-branschen och om vad HDR har för betydelse för dig i dag och i morgon.

Se fler klipp om HDR och framtidens TV-teknik

Du som är intresserad av att se mer om HDR från IFA 2015 kan ta en titt på dessa klipp som pratar om HDR- och TV-teknik från flera olika perspekitv. Här har vi sammanfattat videoklipp som tar upp ämnen så som om HDR-teknik på OLED-TV-apparater, HDR på LCD-TV-apparater och om HDR och kommande fysiska format så som Ultra HD Blu-ray.

LG visar HDR på OLED

Samsung når 1 000 nits med sin senaste UHD-TV

Sony visar varför de tror på LCD-teknik och HDR

Panasonic satsar på OLED

Världens första Ultra HD Blu-ray-spelare visas

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid