Vi har svårt att tänka oss en gulligare leksak än denna. BB-8 från nya Star Wars-filmen ser ut att kunna bli en riktig favorit när filmen släpps om några månader men redan nu inbitna Star Wars-fans skaffa sig en liten variant av roboten och köra den helt själva, med sina mobiltelefoner. Vi har redan provkört BB-8 för att se om den är nått att ha.

R2-D2 är en favorit hos många filmälskare. Den gulliga lilla roboten har fått mycket uppmärksamhet sedan sin debut för så många årtionden sen. Nu är BB-8 på ingång och riskerar att ta över platsen från R2-D2 som Star Wars gulligaste robot. Med en sfärisk kropp, ett magnetiskt svävande huvud som guppar ovanpå kroppen och ett färgglatt yttre har BB-8 stor potential. På IFA-mässan i Berlin visade företaget Sphero upp en liten version av BB-8 som kan styras med en mobiltelefon eller surfplatta.

Till synes svävande huvud

Sphero BB-8 har många likheter med tidigare leksaker från Sphero. I grunden består den lilla roboten av en sfär som kan rulla fram helt utan armar, kablar eller något annat externt. Alla komponenter som krävs för att få den lilla bollen att rulla gömmer sig innanför dess runda skal. Den enda egentliga nyheten med BB-8 är dess utseende och dess magnetiska huvud som svävar/rullar ovanför kroppen. Huvudet använder sig av magneter för att hålla sig på plats men kan assisteras av små hjul inbyggda i huvudet för att snurra på plats.

Styrs med mobilen

BB-8 styrs med en app för Android eller Ios som kan användas på både surfplattor och smartphones. Appen ger användare möjlighet att styra den lilla roboten, aktivera ett läge som gör att den utforskar en miljö på egen hand eller visa ett hologram som användare spelat in, genom att skapa en AR-upplevelse genom den smarta enhetens kamera och skärm.

BB-8 har redan nått vissa svenska butiker och säljs för runt 1 700 kronor. Det är med andra ord en ordentlig investering med tanke på att det är en liten leksak.

Fler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid