För att lyckas på smartphonemarknadens övre halva behövs imponerande industridesign. Man kan i alla fall dra den slutsatsen om man kollar på de modeller som säljer bäst i Sverige. Den kinesiska elektroniktillverkaren Huawei förstår detta och satsar hårt på industridesign med nya Huawei P8. Vi har tagit en titt på telefonen och den låda som den säljs i.

För ett år sedan lanserades Huawei Ascend P7, en modern Android-smartphone med fokus på design. I maj lanseras dess uppföljare. Huawei P8 förstärker föregångarens fokus på design och byter plast och glas mot metall.

På telefonens framsida finns en 5,2 tum Full HD-upplöst skärm och en 8 megapixelkamera medan baksidan har en 13 megapixelkamera som sägs ta bra bilder i mörka miljöer. Innanför telefonens skal finns Huaweis egna Hisilicon Kirin 930-chipset som bör ge ett marginellt prestandalyft i jämförelse med föregångaren.

  Huawei P8 Huawei Ascend P7
Skärmstorlek 5,2 tum 5,0 tum
Skärmupplösning 1 920 x 1 080 1 920 x 1 080
Kamera 13 megapixel 13 megapixel
Processor HiSilicon Kirin 930 HiSilicon Kirin 910
RAM 3 GB 2 GB
Lagringsutrymme 16 GB 16 GB
Batteri 2 650 mAh 2 500 mAh
Tele LTE Cat.6 LTE Cat.4

Vi har tagit en första titt på Huawei P8 och den låda som den säljs i. Vi kommer att testa telefonen och uppdatera Svenska Smartphoneguiden med utlåtande under den kommande veckan.

Huawei P8 kommer att nå svenska butiker och teleoperatörer nästa månad och kosta 5 000 kronor. Den svenska versionen kommer med 16 gigabyte lagringsutrymme och med en SIM-kortläsare. En internationell version kommer att ha dubbla SIM-kortläsare och upp till 64 gigabyte lagringsutrymme.

Relaterade artiklar:

Huawei fokuserar på premiumdesign med nya P8
Huawei avtäcker gigantiska P8 Max på 6,8 tum
Vi klämmer på Huawei P8 och pratar om gigantiska P8 Max

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Foo BSven Tobak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sven Tobak
Gäst
Sven Tobak

Huawei gör onekligen coola lurar men vad fan är det med alla vita streck nurförtiden på sidor och baksidor på telefoner från olika tillverkare? Det får dom att se så billiga ut 😮

Foo B
Gäst
Foo B

Tar bilder med hög detaljrikedom, speciellt vid mörka förhållande. 😀
Riktigt är är det ju inte, snarare ”även” vid mörka förhållande. 😛